Thursday, September 25, 2008

Romania a castigat Turneul Celor Patru Trambuline la Sarituri cu Schiurile




Echipa naţională de sărituri cu schiurile s-a clasat pe prima treaptă a podiumului Turneului Celor Patru Trambuline pentru copii, încheiat la finele săptămânii trecute.
Susţinuţi de programul OMV Move&Jump, săritorii cu schiurile români obţin rezultate generale excepţionale în cadrul celei mai mari competiţii de sărituri cu schiurile pentru copii.
Sportivii români au toate calităţile pentru performanţe viitoare.
Echipa României de sărituri cu schiurile a câştigat Turneul Celor Patru Trambuline pentru copii, devansând Germania şi Austria în clasamentul pe echipe. Susţinuţi de programul OMV Move&Jump, săritorii cu schiurile români au obţinut rezultate remarcabile, acumulând un total de 1.388 de puncte în cadrul celor patru etape ale competiţiei, desfăşurate în lunile iunie şi septembrie.
Sportivii români au reeditat succesele din primele două etape ale Turneului Celor Patru Trambuline şi au situat ţara noastră în faţa altor echipe din Austria, Germania sau Cehia.
Turneul Celor Patru Trambuline reprezintă cea mai importantă competiţie europeană de sărituri cu schiurile pentru copii. Graţie susţinerii oferite prin programul OMV Move & Jump, săritorii români s-au pregătit pentru acest turneu prin sesiuni intense de antrenamente, desfăşurate în străinătate, la Villach (Austria), între 2-8 iunie, respectiv 10-17 septembrie 2008, şi la Zakopane (Polonia), între 19-26 iulie 2008, alături de experţi internaţionali în sărituri cu schiurile.
Echipa naţională de sărituri cu schiurile a României participantă la Turneul Celor Patru Trambuline a fost formată din sportivii: Radu Păcurar (7 ani), Mihnea Spulber (8 ani), Andrei Feldoreanu (8 ani), Ștefan Blega (10 ani), Eduard Torok (11 ani), Iulian Pîtea (11 ani), Gabriela Boeriu (10 ani), Dana Haralambie (11 ani), Denisa Torok (11 ani) şi Orsolya Domby (9 ani).
„Clasarea pe primul loc în Turneul Celor Patru Trambuline este cel mai bun rezultat obţinut vreodată de echipa de copii”, a declarat antrenorul coordonator al echipei României, Florin Spulber. „Avem obiective majore pentru sezonul 2008-2009. Dorim ca sportivii noştri să se claseze în primii 20 în cupele FIS şi în primii 30 la Campionatul Mondial de Juniori, obiective pe care suntem convinşi că le vom atinge”, a adăugat Spulber.
Pe 13, respectiv 20 septembrie 2008, s-au desfăşurat ultimele două etape ale Turneului Celor Patru Trambuline pentru copii, în Germania. Peste 200 de sportivi din 5 ţări (Austria, Germania, Cehia, România şi Ungaria) s-au întrecut în cadrul turneului. Dintre cele 32 echipe înscrise în competiţie, echipa României s-a situat pe primul loc. La întrecerile pentru băieţi, Radu Păcurar şi Ştefan Blega au confirmat rezultatele obţinute în primele etape, ocupând locurile întâi, respectiv doi, la grupa lor de vârstă. Rezultate meritorii au obţinut şi tinerele sportive Dana Haralambie şi Denisa Torok. Colegii lor, Mihnea Spulber, Eduard Torok şi Andrei Feldoreanu au adus, de asemnea, puncte importante echipei prin rezultatele obţinute.
„Acest loc întâi obţinut de echipa României este o dovadă vie a importanţei şi succesului programului OMV Move & Jump, iniţiat de OMV în urmă cu un an de zile în România. Prin rezultatele obţinute de tinerii sportivi români putem spune că obiectivul stabilit împreună cu Federaţia Română de Schi-Biatlon, de a avea un săritor român în primii zece la nivel mondial, este din ce în ce mai aproape”, a declarat Rainer Schlang, Director General OMV România.
„Săritorii din echipa naţională ne confirmă aşteptările şi ne dau mari speranţe că, de acum înainte, vom obţine rezultate notabile în acest sport. Ne pregătim în prezent pentru participarea echipei de sărituri cu schiurile la alte competiţii majore, Cupa Continentală şi Campionatul Mondial pentru Juniori şi Seniori, ce vor avea loc în lunile următoare”, a adăugat Puiu Gaspar, Secretar al Federaţiei Române de Schi-Biatlon.
Pe 31 octombrie 2007, OMV, grupul de petrol şi gaze lider în Europa Centrală, şi Federaţia Română de Schi-Biatlon au încheiat un acord de parteneriat pentru a susţine dezvoltarea săriturilor cu schiurile în România. Prin programul „OMV Move & Jump” se urmăreşte ca în următorii zece ani, săritorii cu schiurile români să se claseze printre primii zece în cadrul competiţiilor de cupă mondială. Planul de acţiune include dezvoltarea de programe de instruire specifice, construirea de centre pentru sărituri cu schiurile în România şi transferul de cunoştinţe de specialitate în sărituri cu schiurile de la experţi renumiţi. Prin promovarea săriturilor cu schiurile în România, OMV doreşte să deschidă noi perspective copiilor şi tinerilor talentaţi din ţară.

No comments: