Friday, September 26, 2008

REVELION LA MOSCOVA

După ce au cucerit Cupa UEFA cu Zenit St. Petersburg, au găzduit finala Ligii Campionilor şi au făcut senzaţie la Campionatul European, ruşii mai pregătesc o lovitură de senzaţie în lumea sporturilor.

Gazda Jocurilor Olimpice din 2014, Rusia se află în plină campanie de mediatizare a sporturilor de iarnă. Federaţia Internaţională de Schi a luat decizia ca, la data de 2 ianuarie 2009, Moscova să fie gazda unei etape de Cupă Mondială, care va cuprinde un slalom paralel la care vor participa cele mai mari nume din lumea schiului alpin la această oră: americanul Bode Miller, deţinătorul Globului de Cristal, elveţianul Didier Cuche, norvegianul Aksel Svindal şi austriacul Hermann Maier. Alături de ei se vor afla schiorii care vor ocupa primele zece poziţii în cadrul Cupei Mondiale după etapa de Slalom, ce va fi găzduită la 14 decembrie de staţiunea franceză Val d’Isere. Pentru prima oară în istoria schiului alpin, concursul va avea loc pe o trambulină special concepută de un inginer rus pentru acest eveniment. Rampa va avea înălţimea de 55 de metri, lungimea de 150 de metri şi lăţimea de 33 de metri, construcţia fiind una uriaşă. Acest lucru va permite celor 30.000 de spectatori care vor lua parte la eveniment să urmărească evoluţia schiorilor în cele mai bune condiţii. Acestora li se vor adăuga cei mai buni schiori ruşi ai momentului, Alexander Khoroshilov şi Stepan Zuev.

Evenimentul în sine nu va însemna doar proba de Slalom Special. Toţi invitaţii sunt obligaţi să ajungă la Moscova la data de 31 decembrie pentru a lua parte la petrecerea de Revelion. Schiorii, reprezentaţii Federaţiei Internaţionale de Schi şi organizatorii vor celebra trecerea în anul nou chiar lângă pârtia de schi care va fi amenajată lângă Universitatea de Stat.

No comments: