Friday, September 26, 2008

Mars demonstrativ al biciclistilor

Zeci de biciclisti din Alba Iulia au participat, azi, la un mars demonstrativ pe principalele strãzi din municipiu, pentru a atrage atentia asupra necesitãtii de a fi construitã o infrastructurã specialã pentru biciclete.
Organizat în fiecare ultimã zi de vineri a lunii, marsul, care se vrea a fi un semnal de atentie, a ajuns la cea de a V-a editie. Actiunea face parte dintr-o campanie de informare si constientizare a populatiei privind avantajele miscãrii pe bicicletã pentru sãnãtate, precum si cu scopul de a dezbate, împreunã cu administratia localã, proiecte de realizare a pistelor si rasteluri pentru biciclisti.
Biciclistii participanti la mars au afisat mesaje precum "sanse egale pentru pietoni, biciclisti si automobiliati", "Alternative de transport ecologic în municipiul Alba Iulia" si "Practicarea în sigurantã a ciclismului ca activitate cotidianã si sportivã".
Campania de promovare a transportului pe douã roti în Alba Iulia a fost initiatã de Grupul pentru Dialog Urban, format din tineri arhitecti si sociologi, împreunã cu asociatiile Alba Verde, R.Y.M.A., Cercetasii României si Rotaract.
Organizatorii actiunii sperã ca defilarea demonstrativã sã atragã atentia asupra necesitãtii modernizãrii orasului si promovãrii unui stil de viatã sãnãtos prin încurajarea transportului ecologic. Ei solicitã autoritãtilor locale realizarea de piste de biciclete care sã asigure legãturi în interiorul orasului, dar si între acesta si localitãtile limitrofe, trasarea pistelor de biciclete în Planul Urbanistic General aflat în lucru si amplasarea de rasteluri pentru biciclete la institutii si locuri publice importante (garã, pieþe, primãrie, scoli, etc.).

No comments: