Sunday, September 28, 2008

Tabara de pregatire pentru jandarmii montani

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara organizează în perioada 29-30 septembrie 2008, la sediul Parcului Naţional Retezat, din satul Nucşoara, comuna Sălaşul de Sus, o tabără de pregătire la care participă jandarmii din cele nouă posturi montane şi balneoclimaterice din judeţul Hunedoara.
Organizarea convocării urmăreşte perfecţionarea cunoştinţelor teoretice şi practice ale jandarmilor montani pentru desfăşurarea în condiţii optime a misiunilor, realizarea coeziunii grupului şi stabilizarea principiilor de lucru în cadrul echipelor formate din jandarmi din mai multe posturi montane sau din jandarmi şi reprezentanţii altor instituţii.


Programul:
Luni, 29.09.2008, începând cu ora 09.00, jandarmii montani hunedoareni vor participa la un concurs de orientare sportivă, dar şi la o acţiune de ecologizare pe traseele montane din masivul Retezat în zona cabana Cârnic – cabana Pietrele.
Începând cu ora 13.30, jandarmii montani alături de membrii Formaţiunii Salvamont Hunedoara şi un echipaj SMURD, vor desfăşura un exerciţiu de salvare a unei persoane accidentate în zona viaductului de la Nucşoara.

Marţi, 30.09.2008, începând cu ora 09.00, în apropierea sediului Postului de Jandarmi Râu de Mori se va desfăşura un exerciţiu de intervenţie pentru aplanarea unui scandal produs la un local de alimentaţie publică.

De asemenea, pe parcursul celor două zile, jandarmilor montani le vor fi prezentate diverse teme de pregătire şi vor avea mai multe întâlniri cu reprezentanţii unor instituţii cu care cooperează pe timpul îndeplinirii misiunilor (Administraţia Parcului Naţional Retezat, Direcţia Silvică Deva, Serviciul Public Salvamont Hunedoara, IPJ Hunedoara, administraţia locală).

În cele două zile în care se va desfăşura convocarea, jandarmii montani îşi vor desfăşura activităţile în zona nordică a masivului Retezat, corespunzătoare comunelor Sălaşul de Sus şi Râu de Mori, în care funcţioneză de peste doi ani Posturile de Jandarmi Montane Nucşoara şi Râu de Mori.

Precedetele convocări de pregătire ale jandarmilor montani hunedoreni s-au desfăşurat în masivul Parâng, în toamna anului 2007 şi în zona Grădiştea de Munte, în primăvara anului 2008. Organizarea covocărilor de pregătire premergător sezoanelor de vară şi de iarnă la care participă jandarmii montani hunedoareni a devenit astfel o tradiţie.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara deţine o pondere însemnată din posturile şi secţiile de jandarmi montane şi balneoclimaterice existente la nivelul Jandarmeriei Române, în acest moment la nivelul judeţului hunedoara existând nouă posturi de jandarmi.

No comments: