Thursday, September 11, 2008

Masinã de slefuit gheata de 100.000 euro

Patinoarul artificial din Galati are, începând de azi, o nouã masinã de slefuit gheata, agregat fãrã de care suprafata înghetatã nu poate fi folositã nici la meciurile de hochei, nici pentru patinajul amatorilor acestui sport.
Potrivit sefului Serviciului Administratia Domeniului Public (SADP) Galati, Eduard Grosu, masina de slefuit gheata a fost adusã din Italia, a costat 100.000 euro, bani pusi la dispozitie de municipalitatea gãlãteanã si lustruieste suprafata patinoarului în 12 minute.
"Este una dintre cele mai performante masini de slefuit care existã în lume. Cu accesoriile pe care le are poate pãtrunde si în spaþiul îngust de la mantinelã, are tractiune integralã, directie hidrostaticã, o razã de întoarcere de 4,5 m, lama are doi metri. Are garantie 24 luni si posibilitatea încheierii unui contract postgarantie pe 10 ani. Patinoarul din Galati, unul dintre putinele din tarã, merita o astfel de masinã" - a declarat Eduard Grosu.
Primele probe vor putea fi fãcute atunci când patinoarul va fi înghetat, pe 15 octombrie, zi în care va avea loc deschiderea oficialã pentru public, dar este posibil ca printr-o hotãrâre a Consiliului Local Galati data sã fie devansatã pe 1 octombrie.

No comments: