Thursday, September 25, 2008

Un restaurant londonez propune un meniu destinat exploratorilor de la poli, de 6.000 de calorii

Un restaurant din centrul Londrei propune un meniu de 6.000 de calorii, de trei ori aportul zilnic necesar unei femei, consumat în urmã cu o sutã de ani de ani de membrii expeditiei conduse de Sir Ernest Shackleton, care a esuat în cucerirea Polului Sud.
Restaurantul Green door bar and grill din cartierul de afaceri al Londrei propune o masã echivalentã cu consumul zilnic al unui explorator din misiunea Nimrod, care a vizat cucerirea Polului Sud în premierã. Însã expeditia s-a oprit la numai 160 de kilometri de obiectivul sãu, din cauza furtunilor si insuficientei alimentelor. Urmasii lui Shackleton vor porni într-o nouã expeditie, la începutul lunii octombrie, pentru cucerirea aceluiasi obiectiv.
"Am fost mereu o mare admiratoare a lui Shackleton si, când am auzit despre noua expeditie, m-am gândit cã m-as putea implica", a declarat Alexa Reid, directorul restaurantului Green door.
Un meniu de explorator costã 75 lire (94,77 euro), restaurantul donând câte 10 lire (12,60 euro) Fundatiei Shackleton.
Meniul include bucãti de slãninã, preparate la grãtar, cu sos dulce-acrisor si stropite cu bere (1.292 calorii), musaca, fãcutã de Shackleton cu carne de pinguin, înlocuitã la Londra cu gâscã, carne de vitã cu porumb, fulgi de ovãz, cartofi si o bere (1.292 calories), toate acestea fiind aperitive.
Felul principal are 2.150 de calorii si se compune din 570 de grame de carne de vitã, conopidã, ciuperci si spanac gratinate, cu smântânã, cartofi prãjiti, vin rosu si o bãuturã dulce acidulatã, iar la desert (1.500 calorii) se serveste cremã de ciocolatã cu înghetatã de vanilie si o bãuturã rece cu aromã de vanilie sau nucã de cocos.

No comments: