Saturday, February 6, 2010

Eva Tofalvi, chemată la controlul doping!

Vedeta României la Jocurile Olimpice de la Vancouver, biatlonista Eva Tofalvi, nu s-a antrenat ieri pe zăpadă din cauza faptului că tot programul stabilit împreună cu antrenorul Marton Simon i-a fost dat peste cap de testul doping pe care l-a dat imediat ce s-a cazat în "Satul Olimpic".

Ieri nu a fost chiar cea mai bună zi pentru Eva Tofalvi. Mai întâI, a fost anunţată că trebuie să părăsească Tantalus Resort, unde era cazată, cu o oră mai devreme decât s-a stabilit iniţial. No problem! Şi-a strâns bagajele şI, împreună cu antrenorul Marton Simon, s-a mutat în "Satul Olimpic" din Whistler. A trebuit să aştepte un pic deoarece lotul olimpic al Ucrainei a blocat tot procesul de check-in.

Era totuşi în grafic. Şi-a luat în primire camera în care va locui până la finalul Jocurilor Olimpice şI a mers la masă. A mâncat ceva uşor, ca să se poată antrena imediat după prânz. La ieşirea din cantină a fost oprită de către voluntari şI trimisă la controlul doping.

Acolo, coadă mare. Zilnic, organizatorii verifică câte o sută de sportivi. După scandalurile de la Torino, din 2006, acum Comitetul Olimpic Internaţional încearcă să-şI spele păcatele. Totul s-a terminat în jurul orei 15:30. S-a dus repede în cameră, s-a echipament pentru antrenament şi a plecat către zonă în care se vor desfăşura probele nordice.

Şi acolo, alte neplăceri. Voluntarii nu doar că nu ştiau care este vestiarul României, dar nici măcar n-au fost în stare să spună care este parcarea. Până la urmă şi lucrurile astea s-au rezolvat. Antrenorul Marton Simon a cărat cele peste 20 de perechi de schiuri în cabină, dar a aflat că organizatorii nu îi dau voie Evei să se antreneze la o oră atât de târzie pe pista pe care se vor desfăşura cursele. Şi-au luat jucăriile şi s-au întors în "Satul Olimpic", acolo unde Tofalvi a făcut un antrenament pe uscat. "Totul mi-a mers pe dos azi. Lucrurile astea mă obosesc. Urăsc atunci când trebuie să aşept", a comentat biatlonista. Nu-I chiar atât de tragic însă. Să gândim pozitiv şI să sperăm că acestea au fost toate ghinioanele româncei la Jocurile Olimpice.

No comments: