Friday, February 5, 2010

Pregătiţi de marea fiestă

Vancouver este exact opusul la ceea ce întâlneşti în toată România. Străzile sunt mult mai curate, lumea e mult mai relaxată şi de fiecare dată când mergi undeva ai impresia că eşti într-un film american.

Dacă te plimbi prin Vancouver cu o acreditare la gât, toată lumea te salută ca şi cum ai fi primarul oraşului. Când trebuie să afli însă o informaţie de la voluntarii care muncesc pentru Jocurile Olimpice, lucrurile se complică rău de tot. Nimeni nu ştie nimic şi eşti sfătuit să întrebi mai departe, pe altcineva, care poate ştie, poate nu ştie.

DOWNTOWN-UL, GOLIT DE AUROLACI

Pentru că nu vor să lase o impresie proastă celor care îi vor vizita, canadienii au avut grijă să scape de aurolacii din Downtown Vancouver, acolo unde se află "satul olimpic" şi centrul de presă. O zonă populată până acum numai de cerşetori, de consumatori de droguri, de curve şi de beţivi arată impecabil în această perioadă, astfel că nimeni nu se mai simte în pericol. Drumul ce urcă din Vancouver spre Whistler este parcurs în două ore, iar şoseaua merge paralel cu Oceanul Pacific, astfel că de multe ori ai impresia că te afli pe malul Lacului Bicaz. Una dintre diferenţe este făcută însă de mirosul provenit de la sconcşii care trăiesc în pădurea de pe marginea autostrăzii. În Canada nu există birocraţie. O locuinţă o cumperi aproape instantaneu, în vreme ce la noi durează cam şase luni. Aici, în şase luni poţi să construieşti două case. Pentru un apartament cu trei dormitoare şi cu un living, un canadian nu zăboveşte mai mult de trei minute. Într-un minut vede locuinţa, în al doilea primeşte banii de la bancă, iar în ultimul minut semnează contractul.

CANADIANCA ANDRA NEDELCU ASPIRĂ LA UN LOC ÎN DELEGAŢIA ROMANIEI
Românca Andra Nedelcu speră să prindă şi ea un loc care să îi dea dreptul să parti­ci­pe la JO în probele de Ski-Cross. "S-au calificat la Olimpiadă primele 35 de sportive din lume, iar eu am fost pe locul 36. Am aflat însă că francezii nu vin decât cu trei schioare, deşi au patru fete calificate, motiv pentru care aş putea să prind locul rămas liber. Deocamdată nu ştiu nimic. Aştept un răspuns de la Comitetul de Organizare şi de la Federaţia Internaţională de Schi", a explicat românca stabilită de 13 ani în Vancouver.

No comments: