Friday, February 12, 2010

Mâine începe distracţia

Vancouver 2010. Jocurile Olimpice de iarnă sunt gata să înceapă. Sportivii au motoarele turate la maximum şi aşteaptă doar semnalul pentru a pleca în cursa către medalii. La schi alpin, elveţianul Didier Cuche a câştigat primul antrenament de Coborâre. Românul Dragoş Staicu nu a luat startul din cauza ninsorii.

Oficial, startul Jocurilor Olimpice se va da mâine dimineaţă, la ora 4:00, ora României. Festivitatea de deschidere va fi transmisă în direct de TVR, iar organizatorii promit un show de zile mari. Biletele de acces s-au epuizat chiar şi pe piaţa neagră. Cei care au aruncat preţurile în aer au fost turiştii din Rusia. Sosiţi în număr mare în ultimele zile la Vancouver, aceştia erau dispuşi ieri să dea şi câte 3.000 de dolari canadieni numai să poată vedea spectacolul ce se va desfăşura la British Columbia Place.

ROMÂNI OBOSIŢI

60.600 de oameni vor fi prezenţi la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Vancouver. Este a 21-a ediţie, dar emoţiile sunt mai mari ca niciodată. Organizatorii se declară mulţumiţi de ceea ce au realizat până acum şi speră ca de la startul întrecerilor totul să fie perfect chiar şi la Cypress, staţiune în care se vor ţine probele de free-style. În oraş, numărul forţelor de securitate este din ce în ce mai mare, asta după ce toate marile vedete au ajuns în Canada. Toată delegaţia României va fi la British Columbia Place cu o oră înainte de începerea festivităţii de deschidere. Portdrapel va fi biatlonista Eva Tofalvi, care este şi vedeta lotului olimpic prezent la Vancouver. Din păcate, cei care au decis ca sportiva de la SC Miercurea Ciuc să fie cea care defilează cu tricolorul nu au fost tocmai inspiraţi. A doua zi, la Sprintul de 7,5 kilometri, Tofalvi, la fel ca şi Dana Plotogea, Alexandra Rusu şi Mihaela Purdea, va fi destul de oboistă. Cele patru fete vor pierde în ziua de 12 februarie cel puţin opt ore din cauza festivităţii de deschidere. Numai drumul dus-întors le va lua patru ceasuri. La acest timp se mai adaugă ora de aşteptare înaintea galei şi trei de desfăşurare efectivă a evenimentului. În aceeaşi situaţie se mai află Dragoş Staicu, de la schi alpin, şi Valentin Creţu, de la sanie, care au curse a doua zi după festivitatea de deschidere.

ANDRA NEDELCU FACE NAVETA!
Ultima intrată în lotul olimpic, Andra Nedelcu nu se bucură de cele mai bune condiţii de pregătire. Pentru că ea concurează la ski-cross, sport găzduit de Cypress, staţiune aflată aproape de Vancouver, sportiva a fost nevoită să se cazeze în satul olimpic din oraş. Din păcate, antrenamentele au loc la Whistler, motiv pentru care ea trebuie să facă zilnic un drum de patru ore. "Sunt foarte obosită din cauza călătoriilor pe care le fac în fiecare zi. M-am trezit la 4:30 ca să ajung la antrenament la ora 8:00. Am dormit în autocar", a povestit Andra Nedelcu. Ea va scăpa de coşmar abia la 19 februarie, atunci când vor începe şedinţele de pregătire în Cypress. Concursul ei este programat la 23 februarie.

Dragoş Staicu a ratat antrenamentul
Pregătirile pentru cursa de Coborâre de la Creekside - Whistler au intrat pe ultima sută de metri. Ieri au început antrenamentele oficiale, numai că ninsoarea a fost atât de puternică, încât şedinţa de pregătire s-a încheiat înainte ca românul Dragoş Staicu să ia startul. Cei care au apucat să se antreneze pe pârtia de concurs sunt de părere că pista nu este nici pe departe cea mai grea din lume. Bode Miller, în stilul său caracteristic, de american scârbit de tot ceea ce înseamnă Canada, chiar a spus că se aştepta la un traseu mai dificil, mai ales că în partea superioară pârtia nu l-a provocat prea mult. Câştigătorul antrenamentului de ieri a fost Didier Cuche, elveţianul care a câştigat şi etapa de Cupă Mondială desfăşurată sezonul trecut la Whistler.

No comments: