Friday, February 12, 2010

Violeta Strămăturaru - out!

Antrenamentul fetelor de la sanie a fost o sesiune de zbor. Multe sportive au pierdut controlul şi au căzut, printre ghinioniste numărându-se şI surorile Strămăturaru. Cele două fete nu s-au accidentat, dar secretarul Federaţiei Române de Bob şi Sanie, Ion Duminicel, a anunţat că Violeta Strămăturaru nu va mai luat startul în cursele oficiale de la Jocurile Olimpice.

Sania este un sport destinat nebunilor, altfel nu se explică curajul de a coborî cu peste 140 km/h prin labirintul îngheţat. Un antrenament de sanie te îmbolnăveşte de inimă şi dacă eşti un simplu spectator. Şedinţa de pregătire desfăşurată aseară la Sliding Center din Whistler a fost una plină de indicente. Printre fetele care nu au mai putut ţine sanie în frâu s-au numărat şi surorile Raluca şi Violeta Strămăturaru, sportivele din Buşteni fiind la un pas de a se accidenta grav. Pârtia de la Whistler nu este cea mai grea din lume, dar este considerată drept cea mai rapidă. Lucru nu tocmai potrivit, dar explicabil din moment ce canadienii copiază stilul "huge" al vecinilor din Statele Unite.

Prima care a dat fiori reci celor de pe margine a fost Violeta. Asistenţa s-a speriat atât de tare încât medicii nu i-au permis să stea prea mult în picioare. Au urcat-o pe targă şI au transportat-o la spitalul din satul olimpic din Whistler, unde au constatat că românca nu are nici un fel de fractură sau altfel de probleme. "S-a speriat foarte tare din cauza impactului. Oricum, ea va merge şi la spital pentru un control amănunţit. Am văzut-o când s-a ridicat în picioare şI era ameţită, dar cred că era din cauza sperieturii. Violeta nu va mai concura la Jocurile Olimpice. Nu vreau să avem surprize neplăcute", a declarat Ion Duminicel, secretarul Federaţiei Române de Bob şi Sanie.

În manşa a doua, ghinionul a lovit-o pe Raluca Strămăturaru. Incredibil aşa ceva! Dar n-au fost singurele fete care au zburat cu sania. Din seria de 15 sportive, mai mult de jumătate au căzut. "Şi-au luat somn", aceasta este expresia pe care o folosesc cunoscătorii. Ca să liniştească pe toată lumea, Raluca a venit în zona de sosire şi le-a zâmbit larg tuturor celor prezenţi. "Suntem bine. Nu vă faceţI griji. Astfel de accidente se întâmplă des la noi. Eu am dat drumul saniei, ca să nu mă lovesc. Cred că m-a speriat Violeta când a căzut şi n-am reuşit să mă concentrez aşa cum trebuie", a explicat cea mai mare dintre surorile Strămăturaru.

No comments: