Saturday, March 14, 2009

Vom avea destulă zăpadă şi în preajma Paştelui

Ninsorile din această săptămână au fost mai consistente ca niciodată. Cabanierii îşi freacă mâinile de fericire, deoarece în multe staţiuni montane se va putea schia şi de Paşte.
Iubitorii sporturilor de iarnă trăiesc vremuri frumoase. Zăpada a îmbrăcat din nou în straie de sărbătoare staţiunile montane, acolo unde sunt cele mai bune condiţii de schi care au existat în această iarnă.
VALEA JIULUI. Cândva o zonă minieră, Valea Jiului a ajuns acum să trăiască din turism. În Parâng, salvamontiştii spun că avalanşele se pot declanşa foarte uşor în zona Vf. Baciu, Vf. Parângu Mic, Vf. Cârja şi Vf. Parâng. Din acest motiv, turiştilor le este interzis să urce mai sus de zona releelor de telefonie. La Straja, vremea nu dă nici un semn că suntem în luna martie, atunci când de obicei se schia făcând slalom printre brânduşe. Stratul de zăpadă la baza Pârtiei Constantinescu are un metru grosime, în vreme ce spre vârf sunt zone în care trece şi de doi metri.
PAŞI ÎNAINTE. Vremea schimbătoare de ieri nu i-a speriat deloc pe turiştii care au ajuns în Straja. A fost când soare, când ceaţă, când ninsoare. De toate pentru toţi. Cei care au schiat pe Pârtia Mutu au avut surpriza să constate că se poate schia la fel de bine şi în dreapta teleschiului. Anul viitor este posibil ca acolo să fie construit un telescaun, astfel că turiştii vor scăpa de coada de la instalaţiile de transport pe cablu.

No comments: