Tuesday, March 24, 2009

Circulatia pe DN 17, în Pasul Tihuta, blocatã din cauza zãpezii si a viscolului, a fost reluatã

Circulatia rutierã pe DN 17, care a fost blocatã, azi dupã-amiazã, în Pasul Tihuta, din cauza zãpezii si a viscolului, a fost reluatã, însã mai multe tiruri au preferat sã astepte la baza muntelui sã înceteze vântul.
Seful Districtului Piatra Fântânele, Vasile Curtean, a declarat cã au fost mai multe blocaje temporare din cauza ninsorii abundente si a vântului, la circa cinci kilometri de Pasul Tihuta, în judetul Suceava.
"Nu stiu ce s-a întâmplat acolo pentru cã noi am actionat în zona noastrã. Stiu doar din ce mi-au spus soferii cã nu au putut trece de anumite tiruri care s-au oprit fiindcã riscau sã derapeze. Acum, vremea s-a mai linistit si circulatia s-a reluat. E încã zãpadã pe sosea, fiindcã oricât de mult am curãta drumul, vântul o aduce înapoi", a spus Curtean.
Sectia Bistrita a Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj a trimis, la Tihuta, circa 15 utilaje de deszãpezire care au aruncat pe sosea peste o sutã de tone de antiderapant.
Mai multe masini de mare tonaj au ales sã nu treacã muntele pentru a nu rãmâne blocate, majoritatea oprindu-se la Valea Strãjii, unde s-a format o coloanã.
Circulaþia rutierã pe DN 17 a fost blocatã, azi dupã-amiazã, în Pasul Tihuta, din cauza zãpezii si a vântului, care a început sã batã cu o vitezã de peste o sutã de kilometri la orã.
Seful Sectiei Bistrita a Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj, Alexandru Slavita, declara cã vizibilitatea în zonã este redusã aproape la zero.
Soferi aflaþi în trafic în zona Pasului Tihuta afirmau cã se circula cu viteza de cel mult 20 de kilometri pe orã si cã erau coloane de masini care se întindeau pe distante de câtiva kilometri.
Numãrul de utilaje de deszãpezire care actioneazã în Pasul Tihuta a fost mãrit, de la patru la douãsprezece, în cursul noptii de luni spre marti, pentru a face fatã ninsorii abundente si viscolului.
DN 17 este cea mai importantã cale de legãturã între Transilvania si Moldova, iar Pasul Tihuta se aflã la peste 1.400 de metri altitudine.

No comments: