Wednesday, March 18, 2009

INFERNO încheie sezonul de ski din acest an


Cea de-a treia ediţie a competiţiei de freeride “Inferno” va fi reprogramată în ultimul week-end din luna martie. Sâmbătă, 28 martie, împătimiţii sporturilor de iarnă vor avea astfel un ultim prilej de a se bucura de acest sezon de ski, la acea dată zona Bâlea fiind probabil singura din ţară în care se mai pot practica astfel de sporturi. Concursul nu s-a putut desfăşura la data stabilită inţial, 14 martie, datorită căderilor abundente de zăpadă care s-au înregistrat în săptămâna dinaintea competiţiei care au făcut ca gradul de instabilitate a stratului de zăpadă din zona Bâlea Lac-Bâlea Cascadă să fie foarte mare. Cei interesaţi se pot înscrie în continuare respectând condiţiile şi indicaţiile de pe site-ul oficial al competiţiei www.inferno.ws.

„Datorită condiţiilor meteo nefavorabile, la data la care a fost programat inţial concursul, exista un risc mare de producere a unor avalanşe, inclusiv pe pante puţin abrupte. Sporturile extreme implică un anumit grad de periculozitate dar n-am vrut să riscăm inutil. Până în data de 28 martie, zăpada va avea timp să se aşeze iar traseul va redeveni sigur pentru participanţi. Ultimul week-end de schi din acest sezon va fi sărbătorit la Bâlea aşa cum se cuvine, adrenalină cât încape şi distracţie.” a declarat Martin Freinademetz, organizatorul competiţiei.

La ediţia din acest an s-au înscris deja 50 de concurenţi din Sibiu, Bucureşti, Arad, Timşoara, Ploieşti, Cluj, Târgu Mureş şi Miercurea Ciuc. Cei care doresc să li se alăture, sunt rugaţi să acceseze site-ul oficial al evenimentului www.inferno.ws şi să trimită un e-mail pe adresa info@xventure.net care să conţină datele de contact şi categoria la care doresc să se înscrie, schi sau snowboard. Casca şi un detector în caz de avalanşă sunt obligatorii, iar echipamentele de protecţie suplimentare sunt recomandate. Taxa de înscriere este de 40 de lei de persoană

Xventure Offroad România este o organizaţie fondată de Martin Freinademetz în anul 2003. În toţi aceşti ani a derulat în România numeroase proiecte de promovare a conceptului off-road cele mai reprezentative fiind raliul de Hard Enduro Red Bull Romaniacs ajuns la cea de-a şasea ediţie şi compeţia de snowmobile Red Bull 1000trails.

1 comment:

Dumitrel Marius said...

Asta e culmea, e plina tara de zapada dar pe 28 martie e ultima zi unde se poate schia :)). Pai in Sinaia se schiaza sigur de Pasti