Monday, March 16, 2009

Toti turistii care au rãmas blocati în telescaunul de la Pãltinis au fost coborâti în sigurantã

Toti turistii care au rãmas blocati, ieri dupã-amiazã, în telescaunul din statiunea Pãltinis, judetul Sibiu, au fost coborâti în sigurantã, dupã mai bine de o orã, dupã înlocuirea motorului defect cu unul de rezervã.
Potrivit jandarmilor sibieni, cei aproximativ patruzeci de turisti care au rãmas blocati în telescaun au fost coborâti în sigurantã, dupã mai bine de o orã în care au fost suspendati deasupra pârtiei.
Douã persoane care se aflau aproape de capãtul de sus al liniei de telescaun au fost coborâte pe frânghii, cu ajutorul salvamontistilor si al jandarmilor, restul turistilor fiind coborâti la statiile de destinatie, dupã instalarea motorului de rezervã.
Instalatia de telescaun din Pãltinis este nefunctionalã, dupã acest incident.
La Pãltinis, între cele douã statii, distanta parcursã de telescaun este de 1.440 de metri.
Aproximativ patruzeci de turisti au rãmas suspendati, ieri dupã-amiazã, în telescaunul din statiunea Pãltinis, judetul Sibiu, în urma unei defectiuni la un motor al instalatiei telescaunului.
Potrivit reprezentantilor Jandarmeriei Sibiu, din cauza defectiunii unui motor la instalatia telescaunului, aproximativ 40 de turisti au rãmas suspendati deasupra pârtiei din statiunea Pãltinis.
Ulterior, a fost instalat un motor de rezervã, care a determinat însã instalatia sã functioneze mai lent decât în mod normal, iar turistii au început sã fie coborâti, mai întâi cei care voiau doar sã urce cu telescaunul, urmând sã coboare pârtia pe schiuri. Turistii care plãtiserã pentru urcare si coborâre cu telescaunul au fost coborâti mai târziu, întrucât trebuiau sã ajungã la statia inferioarã, pentru ei neexistând altã variantã de a coborî pârtia.

No comments: