Monday, March 16, 2009

Jasper Felder castiga Red Bull Crashed Ice la Lausanne






Peste 40.000 de fani au fost prezenti in capitala Olimpica, Lausanne, pentru a experimenta o noapte plina de adrenalina. 64 de concurenti s-au intercut pe cei 400 de metri de gheata artificiala, luptand unul langa celalalt, pentru fiecare centimetru. Victoria a trecut in contul experimentatului patinator, suedezul Jasper Felder, cel care si-a adjudecat prima victorie la Stockholm, in 2001, atunci cand a avut loc prima editie a Red Bull Crashed Ice.

64 de concurenti s-au calificat pentru etapa finala desfasurata pe malul lacului Geneva. Grupuri de catre 4 patinatori au alunecat in acest sfarsit de saptamana pe un traseu de 400 de metri, sariturile, trick-urile si sicanele fiind ca la ele acasa in fata Palatului Rumine.

9 natiuni s-au “batut” in etapa finala Red Bull Crushed Ice 2009. Insa, a fost un singur castigator.

“Saritura de final a avut aproximativ 9 metri. O singura greseala si o cazatura la 60 km/h nu ar fi fost prea prietenoasa….”, a explicat Jasper Felder (Suedia, 39 ani), castigator de 7 ori al acestei competitii.

Linia dintre success si esec a fost foarte subtire, fiecare dintre competitori vazandu-se cand aproape de victorie, cand aproape de esec, lovindu-se de mantinele. “Coborare abrupta, rapida, sarituri – si toate acestea pe un traseu ingust, plin de obstacole si curbe periculoase. Victoria a fost absolut spectaculoasa si o surpriza chiar si pentru mine”, a spus Felder care a castigat la miime se secunda.

40.000 de spectatori au venit sa-si incurajeze preferatii, dar sa si vada o adevarata cursa pe gheata. In ultimii 7 ani, Red Bull Crashed Ice aduna zeci de mii de spectatori in intreaga lume, fie ca este vorba de Moscova, Praga sau chiar Statele Unite ale Americii.
Finala de anul trecut, din Davos, castigata de Miikka Jouhkimainen a strans peste 10.000 de spectatori. Anul acesta, oprirea din Québec a adus 90.000 de fani ai acestei competitii. A urmat Praga, iar acum finalul pe malul Lacului Geneva.

Rezultatele Red Bull Crashed Ice / Lausanne / Elvetia

1. Jasper Felder (Suedia)
2. Arttu Pihlainen (Finlanda)
3. Lari Joutsenlahti (Finlanda)
4. Miikka Jouhkimainen (Finlanda)
5. Andreas Rüegge (Elvetia)
6. Kilian Braun (Elvetia)
7. Matias Schantz (Finlanda)
8. Lukas Fiala (Cehia)

No comments: