Thursday, March 19, 2009

Pensiune distrusã de un incendiu

Un incendiu puternic a distrus, azi dimineata, o pensiune aflatã în zona Harghita Bãi, din apropierea municipiului Miercurea Ciuc.
Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã (ISU) Harghita, pentru stingerea focului s-a intervenit cu douã autospeciale cu apã si spumã, incendiul fiind unul violent. Flãcãrile au fost stinse dupã mai bine de trei ore si au distrus mansarda din lemn a pensiunii, acoperisul clãdirii cu învelitoare din tiglã pe o suprafatã de 130 de metri pãtrati, nouã camere mobilate, sase bãi, bucãtãria cu o suprafatã de circa sase metri pãtrati si douã frigidere.
La momentul producerii incendiului în pensiune nu se afla cazat niciun turist, iar clientii obisnuiti ai barului aflat la parter plecaserã acasã.
Pompierii au stabilit cã, cel mai probabil, incendiul a fost generat de un scurtcircuit produs de un conductor electric defect ori neizolat corespunzãtor.
Pagubele sunt însemnate si au fost evaluate la 150.000 de euro, reusindu-se salvarea de bunuri în valoare de 12.000 de lei.
Proprietarul construise pensiunea cu ajutorului unui credit bancar si nu avea decât o asigurare care se încheie obligatoriu la bancã.

2 comments:

Anonymous said...

nasol, despre ce pensiune e vorba?

Anonymous said...

Nu stiu, la parter era un bar care se numea Rosu.