Wednesday, March 18, 2009

Circulatie dificilã în zonele înalte ale judetului Harghita, din cauza zãpezii

Circulatia se desfãaoarã cu dificultate în zonele înalte ale judetului Harghita, precum Pasul Bucin (DN 13 B) ai Vârful Creanga (DN 15), din cauza zãpezii depuse pe carosabil în urma ninsorilor care au început de azi dimineatã, dupã ora 04.00.
"La Vârful Frumoasa, pe DN 12 A, la Lacu Rosu pe DN 12 C, în Pasul Harghita, pe DN 13 A, în Pasul Bucin (DN 13 B) si la Vârful Creanga (DN 15) se circulã pe carosabil acoperit cu unu - doi centimetri de zãpadã frãmântatã, tratatã cu antiderapant. Potrivit actului aditional încheiat la contractele de deszãpezire, care au expirat la data de 15 martie, se actioneazã cu un minimum de utilaje pe toate sectoarele de drum afectate de ninsori", a declarat ofiterul operativ de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã Harghita, Ilie Crãciun.
Seful Politiei Rutiere Harghita, comisarul Cezar Asandei, a declarat cã azi a avut loc un singur accident rutier pe fondul conditiilor meteorologice. La Vârful Calonda, pe DN 13 A, în apropiere de Corund, soferul unui tir neechipat corespunzãtor nu a adaptat viteza la carosabilul acoperit cu zãpadã, iar masina a derapat si a intrat într-un autoturism, soferul acestuia din urmã suferind o fracturã la picior, a spus comisarul Asandei.
Politia Rutierã Harghita le recomandã soferilor care tranziteazã drumurile din Harghita sã îsi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnã si cu lanturi antiderapante si sã tinã cont de recomandãrile politistilor aflati în trafic.
Potrivit sursei citate, 12 echipaje ale Politiei Rutiere monitorizeazã trecãtorile montane din judet.
Meteorologii spun cã ninsorile abundente în zonele înalte vor alterna cu precipitatii mixte, pânã în 22 martie.

No comments: