Thursday, March 19, 2009

Directia de Drumuri Bistrita mai are antiderapant pentru douã zile, desi la munte continuã sã ningã

Sectia Bistrita a Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Cluj mai are antiderpant doar pentru douã zile, în conditiile în care la munte continuã sã ningã si toate utilajele din dotare sunt obligate sã curete soselele.
Seful Sectiei Bistrita a DRDP Cluj, Alexandru Slavita, a declarat, azi, cã în depozitele institutiei pe care o conduce mai sunt cel mult 150 de tone de sare si câteva tone de nisip.
"Ni s-au terminat stocurile. De altfel, contractul pentru deszãpezire era pânã în 15 martie. Din pãcate, a tot nins si a trebuit sã mai intervenim cu toate utilajele. De exemplu, în noaptea de marti spre miercuri, am consumat numai în Pasul Tihuþa, pe DN 17, aproape o sutã de tone de antiderapant. Dacã va continua sã ningã la fel de mult, va trebui sã mai cumpãrãm sare si sã o amestecãm cu nisipul pe care îl mai avem", a spus Slavita.
Potrivit acestuia, la punctul de lucru de la Piatra Fântânele, din Pasul Tihuta, dase utilaje actioneazã pentru curãtarea DN 17. Pe DN 17 C, la granita cu judetul Maramures, sunt trei utilaje care intervin, numãrul lor fiind înjumãtãtit dupã data de 15 martie, ca urmare a unui ordin al Companiei Nationale de Autostrãzi si Drumuri.
Sistemul de Gospodãrire a Apelor Bistrita-Nãsãud a informat, azi, cã cel mai mult a nins în satul Parva, în timp ce la Piatra Fântânele stratul de zãpadã mãsoarã 14 centimetri.
Seful Statiei Meteo Bistrita, Aurel Marcu, a declarat cã prognoza aratã cel putin pânã sâmbãtã temperaturi scãzute, vânt în rafale si ninsori în zona de munte.

No comments: