Tuesday, March 24, 2009

Circulatia rutierã pe DN 17, în Pasul Tihuta, este blocatã din cauza zãpezii si a viscolului

Circulatia rutierã pe DN 17 este blocatã, azi dupã-amiazã, în Pasul Tihuta, din cauza zãpezii si a viscolului, care a început sã batã cu o vitezã de peste o sutã de kilometri la orã.
Seful Sectiei Bistrita a Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj, Alexandru Slavita, a declarat cã vizibilitatea în zonã este redusã aproape la zero.
"Mi-au spus colegii de la Districtul Piatra Fântânele cã nu mai vine nicio masinã dinspre Suceava. Nu stiu dacã au intervenit, dar avem informatii cã este blocatã circulatia pe tronsonul lor. Noi am mai trimis încã douã utilaje, ca sã actioneze pe partea noastrã de judet. Avem 14 acum", a declarat Slavita.
Soferi aflati în trafic în zona Pasului Tihuta au relatat cã se circulã cu viteza de cel mult 20 de kilometri pe orã si cã sunt coloane de masini care se întind pe distante de câtiva kilometri.
Numãrul de utilaje de deszãpezire care actionau în Pasul Tihuta a fost mãrit, de la patru la douãsprezece, în cursul noptii de luni spre marti, pentru a face fatã ninsorii abundente si viscolului.
DN 17 este cea mai importantã cale de legãturã între Transilvania si Moldova, iar Pasul Tihuta se aflã la peste 1.400 de metri altitudine.

No comments: