Friday, March 13, 2009

Inferno s-a amânat!

Speriaţi de ultimele tragedii petrecute pe munte, organizatorii Inferno, cel mai tare concurs de free-ride din România, au decis, la sfatul salvamontiştilor sibieni, să amâne cu câteva săptămâni ediţia de anul acesta.

Ninsorile care au căzut în zona montană le dau mari bătăi de cap amatorilor de free-ride, care sunt nevoiţi să mai rabde până când vor ieşi din nou în afara pârtiilor. Pe Valea Bâlii din Munţii Făgăraş, riscul de avalanşe este foarte ridicat în acest week-end, astfel că Xventure Offroad România a decis să amâne cu o săptămână desfăşurarea Inferno, cel mai tare concurs de free-ride care se desfăşoară în ţara noastră. În urma consultărilor avute cu reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu şi cu salvamontiştii sibieni s-a stabilit că această competiţie nu s-ar fi putut desfăşura în condiţii de maximă siguranţă pentru participanţi.

ÎI PASĂ DE CONCURENŢI
Crescut în Austria, acolo unde securitatea este pe primul plan, austriacul Martin Freinademetz, multiplu campion mondial de snowboard, speră ca săptămâna viitoare lucrurile să se îndrepte şi competiţia să se poată desfăşura fără ca viaţa vreunui concurent să fie pusă în pericol. Traseul exact va fi stabilit de sibianul Radu Lungu, cunoscut în lumea riderilor sub apelativul de Jaffar. Oricum, startul se va da din zona tunelului care leagă judeţele Sibiu şi Argeş. "Am sperat până în ultimul moment că vremea se va îmbunătăţi, însă din informaţiile primite din partea autorităţilor zona Bâlea rămâne în continuare nesigură. Traseul pe care l-ar fi urmat concurenţii traversa porţiuni în care pericolul de producere a unor avalanşe era foarte mare şi nu am vrut să riscăm. Îmi pare rău că trebuie să amânăm competiţia, însă sper să o putem reprograma pentru week-end-ul viitor", a declarat Martin Freinademetz, organizatorul celui mai tare concurs de free-ride din România. Inferno este o competiţie de snowboard şi schi extrem care se adresează în primul rând tinerilor pentru care practicarea sporturilor clasice de iarnă pe pârtii amenajate nu mai reprezintă de mult o provocare. Regulile sunt foarte simple. Concurenţii iau startul "în bloc" de la Bâlea Lac pe un traseu pe care urmează să întâlnească doar obstacole naturale, primul ajuns jos fiind declarat învingător. Organizat de Xventure Offroad România, Inferno este un eveniment deja consacrat în Austria, adus în România de Martin Freinademetz. 40 de împătimiţi ai sporturilor extreme şi-au manifestat intenţia de a participa în acest an.

ÎN POIANA BRAŞOV
Dacă vreţi să mergeţi astăzi în Poiana Braşov trebuie să ţineţi cont de faptul că accesul în staţiune va fi închis între orele 13:00 şi 16:00, din cauza desfăşurării primei etape a Campionatului Naţional de Raliuri, Tess Rally, competiţie programată în acest week-end pe drumul care leagă oraşele Râşnov şi Braşov prin Poiana Braşov. Şeful Poliţiei Rutiere Braşov, comisarul-şef Claudiu Tămârjan, a precizat că turiştii care vor să ajungă în Masivul Postăvaru ar fi bine să o facă până la ora 13:00, pentru că, după această oră, drumul se închide şi nu există o rută ocolitoare spre staţiune. Startul festiv al raliului este programat azi, începând cu ora 9:31, la Magnolia Shoping Center din Braşov, iar la ora 11:45 se va pleca în prima cursă specială la Zărneşti. Urmează Poiana Mărului, Şinca Nouă, iar de la ora 14:23 se dă startul probei dintre Râşnov - Poiana Braşov - Braşov.

No comments: