Thursday, February 19, 2009

Al doilea botez din acest an la Biserica de Gheaţă

Masivul Făgăraş, în rezervaţia naturală Valea Bâlii, la 2034 m altitudine se află cele mai inedite construcţii din S-E Europei, Hotelul şi Biserica de Gheaţă.
Prima Biserică de Gheaţă Ecumenică construită vreodată la noi în ţară a fost inaugurată în data de 6 ianuarie 2007, cu prilejul Bobotezei. Obiectivul a devenit repede foarte popular în rândul turiştilor, accesul în interior fiind permis tuturor celor interesaţi, indiferent de religie sau orientare religioasă, în mod gratuit.
În cei doi ani de existenţă, reprezentanţii mai multor religii sau culte
religioase au oficiat aici mai multe slujbe religioase. În sezonul 2006-2007,
la Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac a fost oficiat botezul băieţelului Christoph Arnold, iar în sezonul 2007-2008 o cununie religioasă.

În acest sezon la Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac, în 14 februarie, s-a oficiat botezul micuţului Stepfan Rastel. Duminică, 22 februarie 2009, are loc cel de al doilea botez din acest an. De această dată, va fi creştinată o fată, micuţa Astrid Mihaela Klingeis, nimeni alta decât sora micuţului Christoph Arnold, ce a fost botezat la prima Biserică de Gheaţă construită la Bâlea Lac în sezoanul 2007.
Creştinarea micuţei, în vârstă de doar patru luni, va fi oficiată duminică de către acelaşi preot romano-catolic ce a slujit şi la botezul de acum doi ani al frăţiorului, sibianul Oscar Raicea.
Naşii micuţei vor fi Frank şi Dana Klingeis, Wilhelm Grama şi Inge Florea.
La acest eveniment important au fost invitate aproxiomativ 50 de persoane, după botez participanţii urmând să petreacă alături de familie, la restaurantul Cabanei Bâlea Lac.
Botezul fetiţei Astrid Mihaela Klingeis este al doilea mare evenimet desfăşurat la Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac din sezonul 2008-2009.

No comments: