Friday, February 13, 2009

ATV-urile pe pârtii, sanctionate cu amenzi

Turistii care pãtrund cu ATV-urile sau cu alte tipuri de vehicule pe pârtiile de schi din statiunile montane riscã sã primeascã din partea jandarmilor montani amenzi cuprinse între 1.000 si 5.000 de lei.
De asemenea, este interzis accesul sãniilor sau al altor dispozitive improvizate pe pârtiile special dedicate schiorilor, sanctiunile în aceste situatii fiind cuprinse între 25 si 200 de lei, potrivit celor spuse, azi, de purtãtorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Hunedoara, locotenent Rãducu Nicolae.
"Jandarmii montani recomandã turistilor sã respecte regulile stabilite pentru utilizarea pârtiilor de schi, sã nu intre pe acestea fãrã un echipament adecvat, cu ATV-urile sau alte vehicule. De asemenea, sfãtuim turistii sã nu coboare cu sãniile pe pârtiile sau traseele amenajate pentru schiul de agrement, deoarece ar putea sã-i accidenteze pe schiori", a precizat lt. Rãducu Nicolae.
Având în vedere ninsorile cãzute în ultimele 24 de ore în statiunile montane Straja, Parâng, din Valea Jiului, si în zona complexului de agrement Râusor, din Retezat, jandarmii montani recomandã turistilor care se vor deplasa în aceste locuri sã se echipeze corespunzãtor, sã nu se aventureze pe traseele montane, sã nu consume bãuturi alcoolice si sã nu tulbure ordinea si linistea publicã.
Turistii care aflã în dificultate sau care doresc sã sesizeze producerea unei fapte antisociale se pot adresa în mod direct jandarmilor montani din statiuni sau pot apela numãrul de urgentã 112.
Stratul de zãpadã în statiunile Straja si Parâng, din Valea Jiului, mãsoarã peste 30 de centimetri, iar în zona complexului de agrement Râusor, din Retezat, ninsoarea cãzutã atinge 40 de centimetri.

No comments: