Friday, February 13, 2009

Trei sportivi din Rusia au fost exclusi de la CM de biatlon, dupã ce au fost depistati pozitiv

Uniunea Internationalã de Biatlon (IBU) a anuntat, azi, cã trei sportivi din Rusia, printre care si liderul Cupei Mondiale feminine, Ekaterina Iourieva, au fost exclusi de la startul CM-2009, care va debuta maine, dupã ce au fost depistati pozitiv.
Ekaterina Iourieva, Albina Akhatova si Dimitri Iaroshenko au fost depistati pozitiv la prima etapã a Cupei Mondiale din luna decembrie, de la Oestersund (Suedia), au declarat reprezentantii IBU într-o conferintã de presã desfãsuratã la Pyeongchang (Corea du Sud).
Contraexpertiza realizatã pe esantioanele B au confirmat rezultatele primelor analize pe baza cãrora IBU i-a suspendat cu titlul provizoriu pe cei trei sportivi, fãrã sã facã însã public numele si nationalitatea acestora.
Nature substantei dopante nu a fost datã publicitãtii.
Conform staff-ului echipei Rusiei de la CM de biatlon de la Pyeongchang (14 - 22 februarie), Iourieva, Akhatova si Iaroshenko au pãrãsit Corea du Sud dupã aflarea deciziei de suspendare datã de IBU.
Iourieva, 25 de ani, a obtinut douã victorii în circuitul mondial în aceastã iarnã si ar fi trebuit sã îsi apere la CM din Corea de Sud, titlul obtinut la proba de 15 km. Akhatova, 32 de ani, numãrul 6 în clasamentul mondial, are în palmares o medalie olimpicã de aur în 2006, dar si douã medalii, argint(sprint) si bronz (urmãrire), la CM-2008. În timp ce, Iaroshenko, 32 de ani, terminase sezonul 2007-2008 pe locul 2 mondial.

No comments: