Sunday, February 15, 2009

Botez la Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac




Aproximativ cincizeci de persoane, în marea lor majoritate invitaţi şi membri ai familiei, dar şi câţiva simpli turişti, au asistat sâmbătă la botezul lui Stephan, cel de-al doilea copil botezat în Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac.

Serviciul religios a fost oficiat de preotul evanghelic din comuna sibiană Cârţa, Michael Stefan Reger. La finalul ceremoniei religioase, participanţii au părasit ineditul lăcaş de cult şi s-au îndreptat spre restaurantul Cabanei Bâlea Lac, unde o fost organizată o frumoasă petrecere.

Copilul botezat sâmbătă la singura Biserică de Gheaţă din această parte a Europei, are aproape nouă luni şi este din Avrig.

Prima Biserică de Gheaţă de la Bâlea Lac, construită în sezonul 2006-2007, a găzduit şi primul botez, la acea vreme managerul Proiectului de Marketing Turistic “Ice Hotel”, Arnold Klingeis, preferând să-şi boteze băiatul (Cristof) în acest loc. De asemenea, trebuie reamintit faptul că, anul trecut, Biserica de Gheaţă a găzduit o altă premieră: o cununie religioasă.

No comments: