Friday, February 13, 2009

Sute de turisti sunt asteptati în acest weekend în statiunile de pe Valea Prahovei

Sute de turisti sunt asteptati în acest weekend în statiunile de pe Valea Prahovei, dupã ce zãpada cãzutã în ultimele zile a fãcut ca pârtiile din zonã sã fie din nou practicabile în conditii foarte bune.
Dupã ce, în ultimele sãptãmâni, stratul de zãpadã de pe pârtiile din statiunile prahovene a scãzut considerabil din cauza temperaturilor ridicate, iar numãrul turistilor a scãzut, sute de turisti se îndreaptã acum cãtre statiunile Azuga, Busteni si Sinaia, unde, în urma ninsorilor din ultimele zile, pârtiile au devenit din nou practicabile.
La Azuga, pe întreg domeniul schiabil al statiunii, stratul de zãpadã mãsoarã 30 de centimetri, iar turistii au luat deja cu asalt pârtiile în conditiile în care instalatiile de transport pe cablu functioneazã.
Si la Busteni, pârtia Kalinderu a început sã se aglomereze.
Potrivit administratorului pârtiei, Ion Vasilescu, stratul de zãpadã mãsoarã 30 de centimetri, în mare parte fiind vorba despre zãpadã artificialã.
"Ninsorile din ultimele zile ne-au ajutat sã mentinem pârtia, iar conditiile pentru schi sunt excelente. Ne asteptãm ca sâmbãtã un numãr foarte mare de turisti sã vinã pe Kalinderu", a declarat Ion Vasilescu.
Si la Sinaia se schiazã pe pârtiile de mare altitudine de la Valea Dorului.
Vineri dupã-amiazã, un numãr mare de turisti se aflau deja în statiunile de pe Valea Prahovei, iar traficul pe DN1 se desfãsura în conditii normale, neînregistrându-se blocaje pe niciunul din sensurile de mers.

No comments: