Monday, February 9, 2009

Circulatia este îngreunatã pe DN 17, în Pasul Tihuta, din cauza zãpezii


Circulatia este îngreunatã pe DN 17, în Pasul Tihuta, dupã ce în zonã a început sã ningã începând de aseara, iar drumarii au împrãstiat pe sosea peste douã sute de tone de antiderapant pentru a evita blocajele.
Seful Sectiei Bistrita a Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Cluj, Alexandru Slavita, a declarat, azi, cã stratul de zãpadã mãsoarã peste 20 de centimetri în Pasul Tihuta, unde continuã sã ningã abundent.
"Colegii mei de la Piatra Fântânele mi-au spus cã au actionat cu toate utilajele din dotare, asa încât drumul este curat, negru. A bãtut vântul în zona în care de regulã este viscol puternic, dar se actioneazã si nu sunt probleme", a spus Slavita.
Potrivit acestuia, azi dimineata s-a circulat cu dificultate pe DN 17, pe tronsonul aflat pe raza judetului Suceava.
"Soferii de TIR mai ales au fost nemultumiti, dar am înteles cã au actionat si ei si cã nu a durat mult situatia", a spus Slavita.
Datoritã faptului cã în aceastã iarnã a nins mai putin, drumarii din Bistrita-Nãsãud au fãcut pânã acum economii în valoare de 150.000 de lei. Banii economisiti vor fi folositi, cel mai probabil, la astuparea gropilor formate în sosea dupã ce s-a aruncat cu sare.

No comments: