Monday, February 9, 2009

Telegondola îndrãgostitilor

Toþi îndrãgostitii din judetul Neamt care, pe 14 februarie, se vor prezenta tinându-se de mânã la telegondolã vor beneficia de o cãlãtorie gratis dus - întors.
Conducerea Primãriei Piatra Neamt vrea sã marcheze astfel un an de la inaugurarea telegondolei, dar si "Ziua Îndrãgostitilor", fapt pentru care, sâmbãtã, "gondolele dragostei" vor duce gratis toate perechile de îndrãgostiti.
Chiar si primarul Gheorghe Stefan a declarat cã, dacã va fi la Piatra Neamt, îsi va invita sotia la o plimbare cu telegondola.
Instalatia de transport persoane pe cablu va fi verificatã pânã pe 11 februarie de inspectorii ISCIR, care trebuie sã o reautorizeze.
Peste 560.000 de persoane s-au plimbat cu telegondola în cele 12 luni de functionare, cifra fiind apropiatã de numãrul total al cetãtenilor judeþului Neamþ. Cele mai bune luni ale anului au fost august, lunã în care s-au înregistrat 138.000 cãlãtori, mai - cu 95.000 de cãlãtori- si decembrie - cu 60.000 de cãlãtori.
Cel mai vârstnic cãlãtor a avut 100 de ani.
Telegondola de la Piatra Neamt a costat nouã milioane de euro, bani accesati printr-un credit bancar.
Telegondola de la Piatra Neamt are statia de plecare la gara CFR, iar cea de sosire pe vârful Muntelui Cozla. Cele 22 de gondole urcã o diferentã de altitudine de 650 de metri, cu o vitezã de sase metri pe secundã. Lungimea traseului este de aproape doi kilometri, iar înãltimea maximã fatã de sol este de 63 de metri.
Telegondola functioneazã de marti pânã duminicã ( luni fiind în revizie), între orele 10.00 si 22.00, iar pretul unei cãlãtorii dus-întors este de 10 lei.

No comments: