Friday, February 13, 2009

Circulatie îngreunatã de ninsoare

Ninsoarea si viscolul au afectat circulatia pe drumurile judetene si nationale din judetul Bistrita-Nãsãud, cele mai mari probleme înregistrându-se, azi, în Pasul Tihuta, pe DN 17, si între localitãtile Telciu si Romuli, pe DN 17 D.
În Pasul Tihuta, principala cale de legãturã dintre Transilvania si Moldova, soferii au avut de înfruntat ninsoarea si viscolul, dar, din fericire, nu au existat blocaje în trafic. Pe DN 17 D, drum care leagã judetul Bistrita-Nãsãud de Maramures, existã probleme între localitãtile Telciu si Romuli, unde ninsoarea a fost mai abundentã.
Potrivit sefului Sectiei de Drumuri Nationale Bistrita-Nãsãud, Alexandru Slavita, în noaptea de joi spre vineri s-a actionat cu circa 150 de tone de material antiderapant pe toate drumurile nationale din judet, fiind nevoie de interventia a circa 50 de utilaje, pentru ca traficul sã nu fie blocat.
Stratul de zãpadã din judet mãsoarã maxim 16 centimetri la Piatra Fântânele, în Pasul Tihuta, conform datelor oferite de purtãtorul de cuvânt al Sistemului de Gospodãrire a Apelor Bistrita-Nãsãud, Mirela Bãrbos, dar acesta este în crestere, din cauzã cã ninge în continuare.

No comments: