Thursday, February 12, 2009

Restrictii de circulatie pentru masinile de tonaj greu, din cauza zãpezii

Traficul rutier pe DN 71 Târgoviste-Sinaia a fost restrictionat, azi, pe tronsonul dintre Pucioasa si Cota 1000 pentru autovehiculele de marfã cu greutatea de peste 3,5 tone, din cauza zãpezii.
Potrivit sefului Politiei Rutiere Dâmbovita, comisar-sef Ion Niculae, decizia fost luatã pentru a permite drumarilor sã intervinã pentru curãtarea soselei, iar politistii se aflã pe traseu pentru a opri masinile de marfã cu tonaj mai mare de 3,5 tone, mãsura având caracter temporar.
"Am luat aceastã decizie deoarece masinile de marfã pot bloca traficul rutier pe DN 71. Acestea vor fi trase pe dreapta pânã când ninsoarea se va opri, iar drumarii vor reusi sã deszãpezeascã soseaua. Vom lua legãtura si cu Politia Rutierã Prahova pentru ca si ei sã opreascã accesul acestor autovehicule dinspre Sinaia si Cota 1000", a declarat seful Politiei Rutiere Dâmbovita. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Dâmbovita, Administratia Nationalã de Meteorologie a emis o avertizare cod galben, valabilã pentru nordul judetului Dâmbovita, pentru azi, între orele 10.30 - 16.30. Potrivit meteorologilor, în acest interval va ninge abundent si se va depune un strat de zãpadã care izolat va depãsi 20 de centimetri. Statia Meteo Târgoviste a anuntat, azi, cã ninsorile nu vor dura mult, dar cantitãtile de apã rezultate vor fi însemnate.

No comments: