Friday, February 13, 2009

Botez în biserica de gheatã de la Bâlea

O familie din orasul Avrig, judetul Sibiu, îsi va boteza, maine, copilul, în singura bisericã de gheatã din România, cea aflatã la peste 2.000 de metri altitudine la Bâlea Lac, în Munþii Fãgãraº, unde zãpada mãsoarã, în prezent, peste doi metri.
"Este primul copil botezat în acest an în biserica de gheatã, unde au mai avut loc botezuri si cununii. Ne bucurãm cã familia a ales acest loc deosebit pentru eveniment", a declarat, azi, primarul orasului Avrig, Arnold Klingeiss.
Stephan, în vârstã de aproape nouã luni, va fi botezat de preotul evanghelic din comuna Cârta, Michael Stefan Reger. Dupã oficierea slujbei, familia si cei 40 de invitati vor sãrbãtori evenimentul la restaurantul Cabanei Bâlea Lac, aflatã în vecinãtatea bisericii de gheatã.
Stephan este cel de-al doilea copil botezat la biserica de gheatã de la Bâlea Lac, dupã ce primarul Avrigului, Arnold Klingeiss, patron al Hotelului de Gheatã de la Bâlea, si-a botezat si el bãiatul, în anul 2007, în biserica înghetatã.
Singura bisericã de gheatã din România a fost sfintitã pe 6 ianuarie, de trei prelati de la cultele romano-catolic, greco-catolic si evanghelic.
Pentru constructia bisericii de gheatã au fost necesare câteva tone de gheatã luate din Lacul Bâlea. Clãdirea ineditã, cu o suprafatã de 40 de mp, a fost ridicatã în zece zile, având altarul format dintr-o sculpturã în gheatã, care îl înfãtiseazã pe Iisus rãstignit pe cruce. În biserica de gheatã încap maxim 30 de enoriasi.

No comments: