Thursday, March 5, 2009

Agresor împuscat accidental de un politist, la Azuga

Un agresor care a devenit foarte violent în timp ce era condus de organele de ordine la sediul Politiei din Azuga a fost rãnit la abdomen dupã ce pistolul unuia dintre politisti s-a declansat accidental.
Azi dimineata, în jurul orei 2,00, Politia Azuga a fost sesizatã de familia T. Ion din localitate, despre faptul cã fostul cumnat, M. Nicusor, care locuieste la aceeasi adresã, într-un alt corp de clãdire, a provocat un scandal, pe fondul consumului de bãuturi alcoolice si al unor probleme familiale mai vechi, a spart geamurile imobilului si amenintã membrii familiei cu acte de violentã, având asupra sa un cutit.
În urma sesizãrii, o echipã operativã s-a deplasat la fata locului si l-a gãsit pe M. Nicusor, de 34 ani, în fata usii locuintei, având într-o mânã un cutit, iar în cealaltã o teavã metalicã lungã de circa doi metri.
La vederea politistilor, el a devenit violent si s-a îndreptat spre ei amenintându-i cu teava metalicã si cutitul.
Întrucât M. Nicusor devenise periculos, politistii l-au somat sã arunce obiectele la pamânt, iar acesta s-a supus somatiei.
Pentru cã, în continuare, el se comporta violent, adresând injurii si amenintãri familiei T. Ion, politistii l-au invitat la sediul politiei.
Ajungând în stradã, M. Nicusor a devenit iarãsi violent, a scos un alt cutit, gen briceag, cu lama rabatabilã, încercând sã-l loveascã pe unul dintre politisti.
În momentul în care bãrbatul s-a apropiat la o distantã mai micã de un metru de politist, cu intentia vãditã de a-l lovi, politistul a scos pistolul din toc si l-a armat pentru a efectua somatia regulamentarã.
Echipajul a încercat sã-l imobilizeze pe agresor, fãrã a face uz de armã, însã, în timp ce unul dintre politisti l-a prins pe M. Nicusor de mâna în care avea cutitul si a recurs la un procedeu de secerare, dezechilibrându-l, pistolul din dotarea acestuia s-a declansat accidental. Singurul glont tras i-a provocat agresorului rãni la nivelul abdomenului si la nivelul coapsei piciorului stâng.
Politistii i-au acordat imediat primul ajutor, ei cerând, totodatã, prin sistemul apelului unic de urgentã 112, un echipaj al ambulantei, care l-a preluat si l-a transportat la Spitalul Sinaia, iar ulterior la Spitalul Judetean de Urgentã Ploiesti sub escortã, unde i s-a acordat ajutor medical de specialitate. Medicii au stabilit cã avea intoxicatie acutã etanolicã 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Din verificãrile efectuate a rezultat cã M. Nicusor este cunoscut ca o persoanã violentã, recalcitrantã, cu un comportament agresiv în familie, cât si în societate, fiind cercetat anterior în alte trei dosare penale pentru acte de violenrã si amenintãri la adresa fostei sotii si a familiei acesteia.
De aceastã datã i s-au întocmit acte premergãtoare pentru sãvârsirea infractiunii de ultraj asupra unui politist aflat în exercitiul functiunii, cât si pentru sãvârsirea infractiunii de distrugere si amenintare fatã de familie.
Referitor la legalitatea folosirii armamentului de cãtre politist, urmeazã sã se pronunte Parchetul, care a preluat cauza spre cercetare.

No comments: