Monday, March 2, 2009

"Stelele Moscovei pe gheatã", la Galati

Peste 30 de patinatori rusi, campioni europeni, olimpici si mondiali, dar si artisti de circ, sunt asteptati, azi, la Patinoarul din Galati, în cadrul spectacolului "Stelele Moscovei pe gheatã".
"Spectacolul este alcãtuit din douã pãrti. În prima parte vom urmãri o excelentã viziune pe gheatã a baletului 'Lacul lebedelor', urmând ca în cea de-a doua starurile Rusiei sã-si demonstreze valoarea într-o spectaculoasã 'Galã a Campionilor'. Vor evolua în total 33 de patinatori, fosti campioni nationali, europeni, olimpici si mondiali ai acestui sport îndrãgit", a declarat Ionut Pavel, organizator.
Potrivit acestuia, tripleta de aur a ghetii - Igor Bobrin, Natalia Bestemianova si Andrei Bukin - va oferi publicului un adevãrat spectacol pe gheatã.
Cei trei patinatori au sosit în România pentru a sustine un turneu de înaltã clasã, dupã ce au fost si în Ucraina, Australia si SUA.
Periplul artistic a început pe 27 februarie la Miercurea Ciuc, a continuat pe 1 martie la Bucuresti si se va încheia pe 3 martie la Brãila.
Compania "Stelele Moscovei pe Gheatã" a fost înfiintatã de celebrul patinator rus Igor Bobrin, un adevãrat maestru al ghetii, unul dintre cei mai inovatori artisti ai patinajului artistic mondial, rege al patinajului acrobatic si performer în renumitele spectacole profesioniste de patinaj: 'Cowboy', 'Paganini' si 'Invisible Partner'.
Din 1986, 'Stelele Moscovei pe Gheatã' încântã publicul cu spectacole de patinaj pentru fanii de toate vârstele, realizate de campioni olimpici, mondiali si europeni, dar si de artisti de circ.
Turneul patinatorilor rusi face parte din proiectul national de multiculturalitate si multilingvism 'Artã contra drog 2009' initiat de Centrul International Antidrog si Pentru Drepturile Omului, în colaborare cu Asociatia Culturalã 'Dracula', având ca partener Asociatia Nationalã a Caselor de Culturã ale Sindicatelor si sub patronajul direct al Organizatiei EURAD (Europe Against Drugs).
Pretul biletelor variazã între 70 si 100 de lei, elevii si pensionarii plãtind doar jumãtate din pretul acestora.

No comments: