Monday, January 26, 2009

Eurosport sãrbãtoreste, pe 25 mai, 20 de ani de la înfiintare

Televiziunea Eurosport va sãrbãtori, pe 25 mai, 20 de ani de la lansare, evenimentul urmând sã fie marcat printr-o serie de programe aniversare, dar si prin extinderea postului în mediul online.
Astfel, pe canalele Eurosport si pe platforma multimedia ale postului vor fi difuzate, în perioada 16 - 24 mai, o serie de programe aniversare, dedicate celor 20 de ani împliniti de la lansarea televiziunii. Aniversarea Eurosport va fi marcatã pe 25 mai.
"Eurosport s-a transformat cu succes din canalul TV numãrul 1 în cea mai importantã platformã multimedia din Europa. Acum, când sãrbãtorim 20 de ani de existentã, vom continua sã inovãm si sã implementãm pasii necesari pentru a ne mentine pozitia ca si lider în divertismentul sportiv din Europa", spune Laurent-Eric Le Lay, presedinte si director executiv al Grupului Eurosport.
De asemenea, Eurosport va continua sã îsi extindã prezenta online prin mai multe site-uri în limba localã. În plus, televiziunea dezvoltã noi servicii online pentru abonati, care vor completa oferta TV, cum ar fi recenta lansare a serviciului VOD (video-on-demand).
Si site-ul din România al televiziunii Eurosport ar putea fi relansat spre sfârsitul anului, dupã cum au declarat reprezentantii Sport TV Management, societatea care reprezintã în România postul Eurosport.
Postul Eurosport a debutat în 1989. Initial lansat în limbile englezã, olandezã si germanã, Eurosport a lansat versiunea în limba francezã în 1992, iar în 1996 a ajuns la 10 versiuni lingvistice. În limba românã, postul Eurosport s-a lansat în 1997. În ianurie 2005, s-a lansat Eurosport 2, iar în mai 2008 a debutat Eurosport in High Definition.
Grupul Eurosport, în prezent detinut integral de grupul media francez TF1, este transmis simultan în 20 de limbi, 95% dintre telespectatorii zilnici vizionând canalul Eurosport în limba lor maternã.
Potrivit comunicatului, care citeazã sondajul efectuat de European Media and Marketing Survey (EMS), din 1995, postul Eurosport a fost lider în rândul canalelor TV pan-europene. Canalul Eurosport are peste 700 de colaboratori internationali si a prezentat peste 120 de discipline sportive.

No comments: