Monday, January 5, 2009

Spitalul de ortopedie din Azuga asaltat de turisti

Peste 120 de turisti au ajuns la Spitalul de Ortopedie din Azuga, dupã ce au suferit accidente pe pârtiile de pe Valea Prahovei, cu ocazia sãrbãtorilor de iarnã si în primele zile din acest an.
Astfel, pânã azi, la Spitalul de Ortopedie din Azuga au fost internati sau li s-au acordat îngrijiri unui numãr de 125 de turisti, care aveau mâinile sau picioarele fracturate din cauza accidentelor de pe pârtiile de schi.
Unitatea medicalã este singura de pe Valea Prahovei care rezolvã astfel de probleme medicale. "În aceastã perioadã, 125 de turisti s-au prezentat la noi cu fracturi de mâini sau picioare. Asa se întâmplã în fiecare an, cauza principalã a fracturilor constituind-o accidentãrile pe pârtiile de schi. Dintre cei care s-au prezentat la spital, doar 15 pacienti au necesitat internare", a declarat Oana Buduleci, asistent-sef la Sectia de Urgente a Spitalului de Ortopedie din Azuga.
Peste 40.000 de turisti si-au petrecut sãrbãtorile de iarnã în statiunile de pe Valea Prahovei. Administratorii pârtiilor din Sinaia, Busteni si Azuga s-au declarat multumiti de numãrul mare de iubitori de sporturi de iarnã care au venit sã se bucure de zãpadã la munte, mai ales cã, datoritã temperaturilor scãzute, tunurile de zãpadã artificialã au putut functiona la capacitate maximã.

No comments: