Sunday, January 4, 2009

Jandarmeria Montana, mereu la datorie

Cu ocazia Revelionului, jandarmii hunedoreni au asigurat măsurile de ordine publică în 8 localităţi urbane şi în 5 localităţi rurale, unde s-au desfăşurat diverse manifestaţii în spaţiul public.
O atenţie deosebită a fost acordată staţiunilor montane Straja şi Parâng, zonei de agrement Râuşor din masivul Retezat, precum şi staţiunii balneoclimaterice Geoagiu Băi, unde au sosit mii de turişti.

În data de 01.01.2009
În jurul orelor 13.00, jandarmi montani din cadrul Postului Parâng, împreună cu membrii Formaţiunii Salvamont Petroşani, au intervenit pentru a acorda sprijin unui tânăr, care s-a accident în timp ce schia pe pârtia de sub telescaunul din staţiune.
Cristian P., de 21 de ani, domiciliat în municipiul Timişoara, şi-a luxat genunchiul stâng. Salvamontiştii i-au imobilizat piciorul şi împreună cu jandarmii montani l-au transportat, cu telescaunul, la echipajul SMURD aflat la baza muntelui.

În data de 02.01.2009
În jurul orei 16.00, jandarmii montani din cadrul Postului Râu de Mori au găsit pe pârtia de schi, din zona de agrement Râuşor, un portofel cu bani şi mai multe documente ce aparţineau unui tânăr de 21 de ani, din comuna Răchitova.
Jandarmii montani a predat portofelul cu bani şi documente, la Postul de Poliţie Râu de Mori, pentru a fi înapoiat posesorului.

În data de 03.01.2009
a) Jandarmii montani, din cadrul Postului Straja, împreună cu membrii Formaţiunii Salvamont Lupeni, au intervenit pentru a acorda sprijin unei persoane, care s-a accidentat în timp ce cobora cu bobul pe pârtia Platoul Soarelui, din staţiunea Straja.
A. S., de 22 de ani, din Danemarca, a fost transportată de jandarmii montani şi salvamontişti până la punctul de prim ajutor din staţiunea Straja, pentru a i se acorda îngrijiri medicale. Tânăra a fost preluată de un echipaj SMURD şi transportată la spital, fiind posibil să fi suferit dislocare de şold.

b) Jandarmii montani din cadrul Postului Râu de Mori au intervenit în jurul orei 14.00, împreună cu membrii Formaţiunii Salvamont, pentru a acorda sprijin unei tinere, care s-a accident în timp cobora cu sania.
Camelia B., de 33 de ani, din municipiul Deva, acuza dureri la coloana vertebrală şi a fost transportată de jandarmii montani şi salvamontişti la ambulanţa aflată în staţiune, pentru a i se acorda îngrijiri medicale necesare.

c) Jandarmii montani din cadrul Postului Râu de Mori au intervenit, în jurul orei 15.30, împreună cu membrii Formaţiunii Salvamont, pentru a acorda sprijin unei tinere, care s-a accident în timp cobora cu sania.
M. D., de 15 de ani, din municipiul Hunedoara, acuza dureri la coloana vertebrală şi a fost transportată până la ambulanţa aflată în staţiune, pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

d) În cursul zilei de 3 ianuarie 2009, jandarmii montani din cadrul Postului Straja au sancţionat doi tineri care au pătruns cu ATV-ul şi respectiv snowmobilul pe pârtia „Lupu”, din staţiunea Straja.
Marius G., de 25 de ani, din municipiul Craiova, şi Daniel R., de 32 de ani, din comuna Dobra, au fost sancţionaţi de jandarmii montani cu amendă contravenţională în valoare de 1.000 lei fiecare, în conformitate cu H.G. 263/2001 .

No comments: