Thursday, January 29, 2009

ISU Suceava adoptã un plan de mãsuri preventive dupã atentionarea de cod galben pentru ninsoare

Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã Suceava monitorizeazã conditiile meteorologice si este pregãtit sã actioneze preventiv în cazul producerii unor situatii de urgentã dupã ce s-a primit atentionare de cod galben pentru ninsoare.
ISU Suceava a anuntat, azi, cã atentionarea de cod galben a determinat adoptarea mai multor mãsuri printre care monitorizarea evolutiei zilnice a conditiilor meteo, cu asigurarea conditiilor necesare pentru a se actiona preventiv si pentru a putea alerta populatia în timp util, în situatia activãrii unor factori de risc care pot genera situatii de urgentã, precum si de avertizare a populatiei cu privire la ninsori.
Totodatã, au fost atentionate si Comitetele locale pentru situatii de urgentã pentru a lua mãsurile necesare si a dispune instituirea serviciului de permanentã la primãrii de 24 de ore pânã la normalizarea situatiei meteorologice.
ISU Suceava a mai cerut verificarea mijloacelor de deszãpezire si la nevoie punerea lor în functiune pentru deblocarea drumurilor si cãilor de acces, asigurarea conditiilor pentru accesul ambulantelor, autospecialelor P.S.I. si a altor mijloace de interventie în situatii de urgentã, monitorizarea permanentã a persoanelor cu vârstã înaintatã si a persoanelor care locuiesc izolat, folosirea la nevoie a sistemelor de avertizare existente în localitãti, verificarea stocurilor de materiale si a mijloacelor de interventie în caz de situatii de urgentã.
Totodatã, ISU Suceava a mai solicitat autoritãtilor locale identificarea spatiilor de cazare a eventualelor persoane rãmase blocate în trafic si asigurarea conditiilor de trai, identificarea mijloacelor auto de tractat si interventia operativã pentru deblocarea cãilor de acces în situatia înzãpezirii unor autovehicule, concomitent cu mãsurile de prim-ajutor pentru persoanele rãmase blocate în trafic cum ar fi asigurarea de ceai cald sau îmbrãcãminte groasã.

No comments: