Saturday, January 31, 2009

Preţuri exagerat de mari în taberele de schi!

Azuga este singura staţiune de pe Valea Prahovei unde nu se poate schia. Ninsoarea a albit totul la Predeal, dar pârtiile nu sunt amenajate. Kalinderu din Buşteni supravieţuieşte datorită stratului gros de zăpadă artificială. Raiul schiorilor este la Sinaia, acolo unde a nins foarte mult în ultimele zile.
Urmează o perioadă tare agitată pentru turismul românesc, în care staţiunile montane vor fi pline de turişti, în special de elevi care profită din plin de vacanţa intersemestrială şi merg în tabere de schi.

SCUMP RĂU DE TOT
Preţurile pentru o tabără de o săptămână într-una din staţiunile de pe Valea Prahovei sunt înspăimântătoare. Nimeni nu scapă fără să plătească măcar 1.300 de lei pentru odrasla sa, iar în această sumă nu este inclus preţul transportului pe cablu. Iar dacă mai trebuie să închiriezi şi echipament, poţi să-ţi aduni toată familia şi să te duci liniştit în Austria. Acolo unde vor merge foarte mulţi români în această perioadă şi unde pârtiile de schi sunt mult mai bune şi mai multe. Dacă vă plac atât de mult Carpaţii, trebuie să ţineţi cont că în această perioadă stratul de zăpadă nu este grozav de mare în toate staţiunile. La Azuga a nins în ultima perioadă, dar tot nu se poate schia deoarece iarba şi pietrele încă nu sunt acoperite. La Predeal e ceva mai bine, dar acolo se vor înghesui toţi cei care merg la schi ca să se laude cu zecile de milioane de lei vechi pe care i-au cheltuit pe echipament. Sună meschin, dar trebuie să recunoşti că te bucuri un pic când afli că snobii îşi trec talpa nevinovată a schiurilor peste pietrele de pe Clăbucet.

CU ÎNCREDERE LA SINAIA
Părinţii care şi-au trimis copiii în tabere de schi la Sinaia pot sta liniştiţi pentru că în ultimele zile a nins atât de mult în Valea Dorului, încât stratul de zăpadă are un metru grosime. Numai dacă nu vrei, nu poţi să schiezi. Pentru că e vacanţă, instalaţiile de transport pe cablu vor funcţiona în fiecare zi, iar pârtiile vor fi bătute în fiecare seară. Accesând secţiunea Camere Live de pe www.jurnalul.ro, puteţi vedea în timp real ceea ce se petrece la Bucureşti, Olimp, Sinaia, Azuga, Poiana Braşov, Buşteni, Bâlea Lac, Arieşeni, Piatra Neamţ, Şuior, Predeal, Straja, Băile Harghita, Cavnic, Băile Homorod, Parâng, Vatra Dornei, Borşa, Pasul Tihuţa, Mamaia, Braşov şi Craiova.

Lindsey Vonn rămâne lider în clasamentul general
Americanca Lindsey Vonn şi-a păstrat poziţia de lider în clasamentul general al Cupei Mondiale la Schi Alpin după ce ieri a reuşit să câştige proba de Slalom din cadrul etapei care are loc în acest week-end în Germania, la Garmisch Partenkirchen. Vonn a schiat foarte agresiv, mai ales în manşa a doua, atunci când a riscat aproape la fiecare viraj efectuat în staţiunea care va găzdui luna viitoare Campionatul Mondial de Juniori, competiţie la care ţara noastră va fi reprezentată de Bogdan Olaru şi Lilla Petroczki. Pe locul doi la Slalomul de ieri s-a clasat favorita gazdelor, Maria Riesch, în vreme ce ultimul loc pe podium i-a revenit Marusei Ferk, din Slovenia. Kathrin Zettel a condus după prima manşă, a avut un avans de o secundă la primul timp intermediar din a doua manşă, dar la jumătatea traseului s-a dezechilibrat şi a fost la un pas să abandoneze. Austriaca s-a încăpăţânat să continue cursa, dar întârzierea sa a fost atât de mare, încât a trebuit să se mulţumească doar cu locul 27 la final. Astăzi, cu începere de la ora 14:00, Eurosport România transmite în direct de la Garmisch Partenkirchen proba feminină de Super G. La acelaşi post de televiziune, dar de la ora 18:00, puteţi viziona proba de sprint-masculin, desfăşurată în Canada, la Canmore, cu ocazia Campionatului Mondial de Biatlon pentru juniori, cursă la care ţara noastră este reprezentată de Roland Gerbacea, Remus Faur, Ştefan Gavrilă şi Adrian Cojonel. De la ora 22:30 se dispută proba fetelor, pentru România fiind înscrise în concurs Reka Ferencz, Claudia Flangea şi Luminiţa Pişcoran. Deplasarea delegaţiei noastre în Canada a fost una plină de peripeţii. La plecare, vameşii de pe Aeroportul “Henri Coandă” – Otopeni au confiscat în urma unui control toate cartuşele sportivilor antrenaţi pe Gheorghe Pelin. Colac peste pupăză, la aterizare, biatloniştii români au avut neplăcuta surpriză să constate că le-au fost rătăcite armele, astfel că au fost nevoiţi să împrumute unele.

1 comment:

Anonymous said...

ceea ce I was privire pentru, multumesc