Tuesday, January 27, 2009

Ziua pustoaicelor

Tineretul a facut legea ieri in lumea buna a schiului alpin. Jessica Lindell – Vikerby a castigat proba de Super G din cadrul etapei de la Cortina d'Ampezzo – Italia, aceasta fiind prima victoriei a sportivei de 24 de ani in cadrul Cupei Mondiale. Podium din Peninsula a fost completat de Andreea Fenninger – 19 ani – si Andrea Dettling – 22 de ani. Croatul Ivica Kostelic este lider in clasamentul general al baietilor, in vreme ce ierarhia feminina este dominata de americanca Lindsay Vohn.

Nordicii fac legea in circuitul Cupei Mondiale, iar noi, romanii, mai de la Est, putem sa ne bucuram ca liderul din clasamentul masculin, Ivica Kostelic, este din Croatia, o tara mai de aici, mai de langa noi, ceea ce ne face mai increzatori. Si traim cu totii visand la ziua in care Edit Miklos, de la Dinamo Bucuresti, va urca si ea pe podium. Momentan, sportiva din Miercurea Ciuc a preferat sa ramana in Austria pentru a se antrena in vederea participarii la Campionatul Mondial de Schi Alpin care va avea loc in perioada 2-15 februarie la Val d’Isere – Franta. Obiectivul schioarei antrenate de austriacul Jurgen Alben este o clasare in primele 30 de sportive in cadrul probei de coborare. Visul lui Edit este insa acela de o invinge pe suedeza Anja Paerson, care a fost declarata saptamana trecuta “Atletul saptamanii” de catre FIS. Pana atunci, clubul la care este legitimata i-a impus lui Miklos sa ia startul si la Campionatul National de Schi Alpin care va avea loc la Azuga in perioada 19-25 februarie.


SPECTACOL LA CORTINA D’AMPEZZO

Jessica Lindell – Vikerby a castigatul proba de Super G desfasurata ieri la Cortina d’Ampezzo, aceasta fiind prima victoriei a suedezei in circuitul Cupei Mondiale. Victoria sa nu a fost una oarecare. Ea si-a injosit concurentele, terminand cursa intr-un minut, 25 de secunde si 13 sutimi. Lindell – Vikerby a mai reusit o clasare pe podium la inceputul sezonului trecut, la Lake Louise – Canada. Pe locul doi s-a clasat Andreea Fenninger, austriaca fiind la primul podium din cariera. Pustoaica in varsta de 19 ani este pe locul 17 in clasamentul general, cu 254 de puncte. Desi nu a gustat inca din gustul victoriei in Cupa Mondiala, Fenninger a castigat Cupa Europei in 2006 si 2007. Andrea Dettling a venit pe trei la cursa desfasurata in nordul Italiei si a ajuns pe locul 6 in clasamentul de Super G, cu 124 de puncte. Monika Dumermuth a venit pe patru, acesta fiind cel mai bun rezultat din cariera elvetiencei de 31 de ani, care pana acum nu reusise mai mult de un loc 19, tot la Cortina d’Ampezoo, sezonul trecut, ceea ce demonstreaza ca schioarea cunoaste foarte bine partia de acolo. Reprezentanta gazdelor, Nadia Fanchini, a inchis topul primelor cinci schioare. O alta elvetianca, Lara Gutt, a prins din nou un loc in primele zece, lucru care s-a intamplat si in cadrul etapei desfasurate la Maribor. Lidera clasamentului general feminin, americanca Lindsey Vohn, a incheiat proba de Super G in spatele Nadjiei Kamer. Sportiva din Statele Unite a profitat din plin de abandonurile inregistrate de rivalele sale, Anja Paerson si Maria Riesch. Inainte de startul Campionatul Mondial care va avea loc la Val d’Isere – Franya, Cupa Mondiala poposeste la finalul acestei saptamani in Germania, la Garmisch Partenkirchen, acolo unde vineri este programata proba de Slalom, iar sambata cea de Super G.


CUPA MONDIALA IN NOCTURNA

Astazi, la Schladming, are loc o noua etapa de Cupa Mondiala, fiind programata proba de Slalom. Mansa intai va fi transmisa cu incepere de la ora 19:15 in direct de Eurosport Romania, in vreme ce partea a doua a concursului va fi televizata de la ora 21:45. Inaintea etapei de la Schladming, singura care se desfasoara in nocturna, croatul Ivica Kostelic este lider in clasamentul general al Cupei Mondiale, cu un total de 675 de puncte.

No comments: