Saturday, January 31, 2009

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei luni

FEBRUARIE. Regimul termic mediu al lunii februarie va fi apropiat de cel climatologic, exceptand regiunile estice, unde va fi mai cald decat in mod obisnuit. Cele mai mari valori de temperatura din cursul zilei vor depasi 15 grade Celsius. In centrul si nordul tarii, temperaturile minime pot cobori sub -20 de grade Celsius. Cantitatile de precipitatii vor depasi valorile normale in regiunile din jumatatea nordica, iar in rest se vor incadra, in general, in limitele obisnuite. Ninsorile pot fi asociate temporar cu intensificari ale vantului, mai ales in regiunile estice si sud-estice. Local se va produce polei si vor fi conditii de ceata cu depunere de chiciura.

MARTIE. Temperaturile medii vor fi apropiate de valorile normale in cea mai mare parte a tarii. Cele mai mari temperaturi maxime pot atinge 25 de grade Celsius in regiunile sudice. In noptile cele mai reci este posibil ca temperaturile sa scada sub –10 grade Celsius in depresiunile din centrul si nordul tarii, favorizand producerea brumei si a inghetului la sol. Cantitatile de precipitatii vor avea tendinta spre excedent in vestul, centrul si nordul teritoriului, iar in rest vor fi in general normale. La inceputul lunii, precipitatiile vor fi si sub forma de ninsoare.

APRILIE. Temperaturile medii vor fi apropiate de valorile normale. Cele mai mari temperaturi maxime vor depasi 25 de grade Celsius. In noptile cele mai reci sunt posibile valori de temperatura sub -5 grade Celsius in nordul tarii, favorizand producerea brumei si a inghetului la sol. Cantitatile de precipitatii vor fi apropiate de valorile normale, prezentand local tendinta spre deficit. Ploile pot avea si caracter de aversa si vor fi insotite temporar de descarcari electrice si intensificari ale vantului.

No comments: