Wednesday, January 28, 2009

Victorie pentru Reinfried Herbst


In fata a 45.000 de spectatori, Reinfried Herbst a castigat Slalomul din cadrul Cupei Mondiale desfasurat aseara la Schladming, acolo unde nu a avut pana acum nici macar o clasare in primii zece.

Victoria de aseara l-a urcat pe Herbst pe locul 3 in clasamentul de Slalom al Cupei Mondiale. A fost o seara superba pentru public, care a sarbatorit si pentru locul doi obtinut de Manfred Pranger, care a terminat cursa la o secunda si 16 sutimi in spatele lui Herbst. Liderul clasamentului general, croatul Ivica Kostelic, a incheiat pe trei, aceasta fiind cea de-a patra sa clasare pe podium in acest sezon. Kostelic, care provine dintr-o familie mare de schiori, a mai fost pe trei la Schladming si in 2002. Italianul Manfred Moelgg, antrenat de Alberto Tomba, a incheiat pe locul 4. Castigatorul de anul trecut la Slalom este intr-o forma buna si se numara printre favoritii la o medalie la Campionatul Mondial care va incepe saptamana viitoare la Val d’Isere – Franta. Favoritul publicului, Benjamin Raich, castigator de patru ori la Schladming, a abandonat in mansa a doua, traseul pregatit de Jacques Theolier, antrenorul lui Jean Baptiste Grange, fiind unul deosebit de dificil.

De altfel, chiar si Grange, lider in clasamentul de Slalom, s-a numarat printre sportivii care nu au reusit sa termine cursa. O alta victirma a tehnicianul francez a fost campionul mondial Mario Matt, austriacul ratand o poarta in mansa a doua.

SOARTA LUI DANIEL ALBRECHT SE COMPLICA

Schiorul elvetian Daniel Albrecht sufera in continuare complicatii din cauza accidentului suferit la Kitzbuhel. Fostul campion mondial este in coma indusa dupa ce a cazut in cap dupa o saritoare din cadrul probei de coborare de la Cupa Mondiala. In varsta de 25 de ani, Albrecht a suferit o infectie pulmonara in urma incredibilului accident. Schiorul este internat la Spitalul Universitar din Innsbruck, medicii austrieci administrandu-i antibiotice care sa-i alunge infectia pulmonara. Chiar daca s-a lovit la cap, Albrecht nu are nici o problema la nivelul creierului.

No comments: