Monday, January 5, 2009

O tânãrã de 23 de ani, transportatã de urgentã la spital dupã ce a aterizat cu schiurile într-o râpã

O tânãrã de 23 de ani din Bistrita a fost transportatã de urgentã la Spitalul Judetean Bistrita-Nãsãud dupã ce, aseara, s-a accidentat pe pârtia de schi de la Piatra Fântânele din Pasul Tihuta.
Potrivit dispecerului de serviciu de la Serviciul Judetean de Ambulantã, fata, Crina Bãnitoiu, a schiat pe pârtie si, pentru a evita o stâncã, a fãcut o miscare bruscã care a dus-o într-o râpã.
Fata a cãzut si, cel mai probabil, si-a fracturat un picior, ea având mai multe traumatisme. Salvamontistii si jandarmii montani au adus-o pe fatã pânã la Castelul Dracula de unde a fost preluatã de ambulantã si adusã la Spitalul Judetean Bistrita-Nãsãud.
În primele zile ale anului, aproape zece persoane au suferit accidente pe pârtia de la Piatra Fântânele, majoritatea fiind pe sãniute. Printre acestea s-au numãrat si douã femei care se urcaserã pe sãnii, una fiind gravidã. Ambele au fost transportate la spital în stare gravã.
Salvamontistii au avertizat cã zonele folosite de turisti nu sunt securizate, de vinã pentru situatie fiind administratorii pârtiei care au fãcut un dâmb pentru a crea un acces spre o altã pârtie.
Pârtia de la Piatra Fântânele a fost aleasã de turistii care nu au mai vrut sã strãbatã drumul pânã la Vatra Dornei. Localitatea se aflã chiar în Pasul Tihuta, pe DN 17, la 1200 de metri altitudine. Pârtia este deservitã de un telescaun în formã de U, singurul de acest fel din tarã. Pretul unei plimbãri este de 5 lei dus-întors.

No comments: