Saturday, February 14, 2009

În al nouãlea cer, de Valentine's Day

Toti îndrãgostitii sunt asteptati, azi, la telegondola din Piatra Neamt, pentru a ajunge "în al nouãlea cer" de Valentin's Day.
Cei care vor veni la telegondolã tinându-se de mânã vor beneficia de o cãlãtorie gratuitã dus-întors. Municipalitatea pietreanã vrea sã marcheze astfel atât Ziua Îndrãgostitilor, cât si un an de zile de la darea în folosintã a telegondolei.
Si primarul Gheorghe Stefan a declarat cã îsi va invita sotia la o plimbare cu telegondola, instalatie care a fost reautorizatã de inspectorii ISCIR.
Numãrul persoanelor care s-au plimbat cu telegondola de la inaugurarea acesteia este de 560.000 de cãlãtori. Cele mai bune luni ale anului au fost august, lunã în care s-au înregistrat 138.000 de cãlãtori, mai cu 95.000 de cãlãtori si decembrie cu 60.000 de cãlãtori.
Cel mai vârstnic cãlãtor al telegondolei are 100 de ani.
Telegondola de la Piatra Neamt a costat 2,5 milioane de euro, bani accesati printr-un credit bancar de nouã milioane de euro, pentru întreg ansamblul turistic din oras. Acesta mai cuprinde o instalatie de telescaun, douã pârtii de schi, o instalatie de toobing, dar si mai multe constructii între care si un restaurant rotitor.
Telegondola de la Piatra Neamt are statia de plecare la gara CFR, iar statia de sosire pe vârful muntelui Cozla. Cele 22 de gondole urcã o diferentã de altitudine de 650 de metri, cu o vitezã de sase metri pe secundã. Lungimea traseului este de aproape doi kilometri, iar înãltimea maximã fatã de sol este de 63 de metri.
Telegondola funcyioneazã de maryi pânã duminicã între orele 10.00 si 22.00, iar pretul unei cãlãtorii dus-întors este de 10 lei.

1 comment:

Anonymous said...

In data de 7.03.2009
Concurs de schi de tura!
Cupa Postavaru Night!- vertical race;3km; +700m diferenta de nivel, o urcare pana pe varful Cristianu Mare. Inscriere online sau la fata locului 7.03.2009, Club Rossignol Poiana Brasov.
17-17:30 Inscrieri / Validarea inscrierii
18:00 START
www.schialpinism.blogspot.com
schialpinism@yahoo.com