Thursday, February 5, 2009

JEEP INSTIGĂ LA AVENTURĂ ŞI PERFORMANŢĂ PE GHEAŢĂ




Între 5 şi 8 februarie 2009, Jeep te provoacă să devii martorul unuia dintre cele mai incitante evenimente sportive ale acestui început de an: Finala Cupei Mondiale de Escaladă pe Gheaţă, care se desfăşoară lângă pârtia Kalinderu din Buşteni.
Astfel, şi în acest an, Jeep este alături de concurenţii care se vor întrece în cadrul celei mai spectaculoase competiţii de acest gen din lume.
Peste 70 de sportivi de talie mondială vor încerca să cucerească titlul de câştigător al etapei Buşteni şi al Cupei Mondiale de Escaladă pe Gheaţă 2009. Concurenţii care vor lua startul provin din peste 16 ţări: Marea Britanie, Austria, Franţa, Olanda, Elveţia, S.U.A., Italia, Spania, Rusia, Slovenia, Ucraina, Cehia, Bulgaria, România, Croaţia şi Coreea.
În acest an, probele concursului sunt cele de Dificultate şi Viteză, iar ambele se vor desfăşura pe structuri artificiale acoperite cu gheaţă. Proba de Dificultate constă în escaladarea mai multor tavane şi obstacole de gheaţă, sau prize artificiale aflate la o înălţime de peste 20 de metri. Peretele de escaladă Viteză are o înălţimea standard de 15 metri, este vertical şi acoperit cu 25 cm de gheaţă. Pe acest perete se vor desfăşura sâmbătă, 7 februarie, probele din cadrul finalei Cupei Mondiale, iar duminică, 8 februarie, vor avea loc tentativele pentru doborârea recordului mondial stabilit anul trecut.
De asemenea, noutăţile pregătite de organizatori pentru sportivii cei mai buni din lume la această disciplină cuprind şi modificarea structurilor pe care vor avea loc probele şi dotarea acestora cu instalaţii de refrigerare care vor permite desfăşurarea competiţiei la temperaturi de până la 10 grade Celsius.
În plus, o premieră mondială este reprezentată de instalaţia de refrigerare proiectată şi construită în Canada, special pentru Buşteni.
Informaţii despre Cupa Mondială de Escaladă pe Gheaţă, lista concurenţilor, galeria foto şi transmisia în direct pe toată durata competiţiei pot fi găsite pe site-ul oficial www.iwcbusteni.ro şi pe site-ul UIAA - Federaţia Internaţională a Asociaţiilor de Alpinism, www.theuiaa.org.
Competiţia este organizată de Clubul Alpin Român, Primăria Buşteni şi Consiliul Local Buşteni, cu ajutorul Jeep şi a celorlalţi sponsori.
Chrysler, Jeep şi Dodge sunt mărci înregistrate ale companiei Chrysler LLC reprezentate în Romania prin Mercedes-Benz România.

No comments: