Saturday, February 14, 2009

Rezultat bun pentru Sandra Narea

Astazi, la Val d'Isere, Sandra Narea a terminat pe locul 41 la Slalom, avand o intarziere de peste 9 secunde fata de lidera primei manse. Rezultatul sau trebuie catalogat drept bun. Sora sa, Bianca, a abandonat, asa cum s-a intamplat si cu Alexandru Barbu in calificarile de la baieti. Ioan Nan nu a mai repetat evolutia buna de la Slalom Urias si a ratat calificarea.

3 comments:

Anonymous said...

felicitari tuturor schiorilor si antrenorilor...pentru edith in primul rand dar si pentru ceilalti si mai ales pentru cei tineri sandra si alica,participanti la probele cu cei mai multi concurenti si in concursurile fis,slalom si slurias...pentru niciunul rezultatele nu au fost si nu sunt "dezamagitoare" cum le catalogheaza comentatorii de limba romana ai eurosport sau diversi "analisti" ai schiului nostru-sunt pasi foarte mici spre rezultate mai bune...tinindu-se cont de bun simt doar atitudinea potrivita ar fi de incurajare...suspectandu-se de cunoscatori comentatorii si analistii nu pot ignora conditiile de cursa ,mai ales pentru cei care iau startul dupa numarul 30 iar ,dupa cum s-a vazut la aceste CM chiar dupa numarul 10...cu atat sunt mai de apreciat evolutiile uneori de-a dreptul spectaculoase... nu au avut norocul japonezului yuasa dar se poate...chiar daca este optimista in acest moment aceasta parere, cred ca abordarea ar fi mult mai potrivita in schimbul exprimarilor raportate la obtinerea de medalii ,exagerat de optimista...trebuie cred rabdare si apreciere pentru toti sportivii si antrenorii care se pregatesc pentru parcurgerea pasilor uriasi spre elita acestui sport...sper de asemenea ca atitudinea acestor comentatori si analisti,inclusiv de pe acest blog, sa nu-i descurajeze caci si asa sunt foarte putini... succes in continuare tuturor schiorilor de performanta din romania !

Anonymous said...

!!!

Navol Oltenita said...

E bine sa-i sustinem pe schiorii romani, dar ei mai trebuie sa-si cunoasca si lungul nasului. Daca nu esti mic n-o sa ajungi niciodata mare. Nu poti sa intri la facultate daca nu ai facut liceul. Comentariile de la Eurosport Romania mi s-au parut superoptimiste si superincurajatoare vis-a-vis de rezultatele obtinute la Val d'Isere de catre Edit Miklos, Bianca si Sandra Narea, Ioan Nan si Alexandru Barbu. Alica mi-e simpatic, imi doresc din suflet sa mearga alaturi de Ioan Nan la Olimpiada, dar pentru orice sportiv trebuie sa vorbeasca rezultatele. Sincer, eu cred ca el greseste mult in ceea ce priveste antrenorul. Anul trecut a fost cu un austriac, daca imi amintesc bine. Nu stiu cu exactitate ce rezultate a obtinut, dar au fost mai bune, mult mai bune, decat cele de anul acesta, cand se antreneaza cu un italian. Zilele trecute am vorbit cu cineva de la Brasov care a zis un lucru foarte important: "daca alica i-ar da lui floro aceeasi bani pe care ii da italianului, ar fi fost pe loc de olimpiada acum". In ceea ce priveste rezultatele surorilor Narea, imi permit sa spun ca doar cursa facuta de Sandra la Slalom poate fi catalogata drept multumitoare. Pentru restul trebuie sa stramb din nas si sa spun ca a fost vorba de rezultate umilitoare daca ne raportam la timpii inregistrati. Dar fetele nu trebuie sa fie dezamagite. Nu oricine are ocazia sa fie umilita de Kathrin Zettel. Eu nu mi-am permis niciodata sa visez ca Romania poate obtine o medalie la schi alpin. Dar daca ajungem sa laudam un sportiv care a terminat mai sus de locul 40 la Campionatul Mondial, atunci cuvintele ar fi prea sarace ca sa descriem rezultatele lui Edit Miklos. Si ce vom face cand Miklos va ajunge sa castige o etapa de Cupa Mondiala? Cum vom mai aprecia o asemenea performanta? Trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant, lucru pe care trebuie sa-l faca si sportivii. Iar Sandra Narea chiar a recunoscut dupa Slalom: "A fost super greu! Nu a fost rau dar nici bine!" si "Se poate mai bine! Asa este, a fost prea greu pentru pregatirea mea!". Si eu ii apreciez pe oamenii care muncesc. Comentariile mele nu au rolul de a descuraja pe cineva. Eu nu fac altceva decat sa mediatizez activitatea practicantilor de sporturi de iarna, iar atunci cand gresesc fata de careva, fiecare stie de unde sa mai ia. Nu spun ca am intotdeauna dreptate. Au fost cazuri de sportivi care m-au sunat si mi-au spus ce parere au despre ceea ce am scris despre ei. Am ascultat punctul lor de vedere, l-am publicat si le-am explicat si ceea ce am gandit atunci cand am scris. (Sorin Anghel)