Sunday, February 8, 2009

Scandal la Straja

În data de 08.02.2009, în jurul orei 03.05, într-un club din staţiunea montană Straja, s-a produs un scandal în care au fost implicate aproximativ 15 persoane, care a continuat şi în exteriorul localului.
Jandarmii montani din cadrul Postului Straja, aflaţi în apropiere, au observat producerea scandalului şi au intervenit pentru aplanarea acestuia.
Iniţial, jandarmii au reuşit separarea persoanelor agresive şi aplanarea scandalului, dar, după un schimb de replici cu un salvamontist care a trecut cu ATV-ul pe drumul din apropiere, persoanele participante la scandal s-au năpustit asupra acestuia, l-au doborât de pe ATV şi au început să îl lovească cu pumnii şi picioarele.
Jandarmii montani i-au somat verbal pe agresori să înceteze şi au intervenit pentru a-l scoate pe salvamontist din mâinile acestora.
În momentul intervenţiei unul dintre jandarmii montani a fost lovit de către unul dintre agresori. Jandarmul lovit a somat din nou persoanele agresive şi întrucât acestea nu au încetat, a executat un foc de armă în plan vertical.
După executarea focului de armă în plan vertical agresorii s-au apropiat de subofiţer cu intenţia de a-l lovi. Acesta a executat un al doilea foc de armă rănind unul dintre agresori în picior.
Celelalte persoanele violente au încetat orice acţiune şi s-au retras.
Jandarmii montani şi salvamontiştii au acordat primul ajutor persoanei rănite şi au solicitat intervenţia echipajului SMURD. Persoana rănită a fost transportată la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale de specialitate.
La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara s-a constituit o comisie care analizează împrejurările în care s-a produs evenimentul.
În prezent toate persoanele implicate în scandal au fost identificate de către jandarmi, urmând să se stabilească vinovăţia acestora şi să se aplice măsurile legale.

No comments: