Monday, February 2, 2009

Cetatea Râsnov se întoarce în administrarea firmei First Rosenau Tour

Cetatea Râsnov rãmâne în administrarea firmei First Rosenau Tour, dupã ce Curtea de Apel Brasov a decis sã respingã cererea de reziliere contractului, formulatã de Primãria Râsnov.
Jane Garner Drera, reprezentantul legal al SC First Rosenau Tour, a anuntat azi cã solicitarea Primãriei Râsnov de a rezilia contractul de administrare a Cetãtii a fost respinsã de Curtea de Apel Brasov, care a decis cã aceastã întelegere este valabilã.
Prin decizia Curtii de Apel Brasov, SC First Rosenau Tour SA, compania ce a absorbit prin fuziune SC Drumuri Publicitare SRL, cea care initial a încheiat contractul de administrare cu Primãria Râsnov, va trebui sã plãteascã la bugetul local al orasului, suma de 204.675 de lei, reprezentând 12% din profitul din ultimii ani.
"Este vorba despre suma pe care noi am am încercat sã o plãtim anul trecut, iar primãria Râsnov a refuzat sã o încaseze. Aceastã sumã este trecutã în contractul de asociere semnat în 2000 cu primãria", a explicat azi, Jane Garner Drera.
Reprezentantul legal a declarat, de asemenea, cã Primãria Râsnov va fi executatã silit sãptãmâna viitoare, pentru preluarea administratiei Cetãtii. Jane Garner Drera spune însã cã imediat dupã ce va prelua administrarea obiectivului, în conformitate cu decizia Curtii de Apel Brasov, SC First Rosenau Tour SRL, va face demersurile de a renegocia contractul cu administratia localã.
"Vrem sã ne tinem promisiunea fãcutã comunitãtii locale, de a renegocia contractul, pentru a oferi astfel orasului Râsnov un procent din încasãri, nu din profit. Si vrem, de asemenea, sã restaurãm Cetatea într-un mod profesionist, pentru ca în doi sau trei ani sã întreacã Branul, din punct de vedere al numãrului de turisti", a mai spus Jane Garner Drera.
Primarul orasului Râsnov, Adrian Vestea, a declarat cã va ataca si aceastã decizie la instantele superioare, întrucât "comunitatea râsnoveanã nu mai doreste acest contract".
"Vom merge la Înalta Curte de Casatie si Justitie si vom ataca decizia. Întâi trebuie sã vedem cum a motivat Curtea de Apel aceastã hotãrâre si ne vom construi atacul. Din punctul nostru de vedere, contract nu mai existã", a declarat Adrian Vestea.
El adaugã cã, în ciuda faptului cã SC First Rosenau Tourt SRL a obtinut o expertizã care aratã cã a investit 1,1 milione de euro în reabilitarea cetãtii, primãria Râsnov va insista pentru rezilierea contractului.
"Ne-au distrus monumentul. Pentru asta vor trebui sã plece. Vom cere o expertizã pentru a dovedi acest lucru", a mai spus primarul Adrian Vestea.
Contractul dintre SC Drumuri Publicitare SRL si primãria Râsnov, pentru administrarea cetãtii a fost semnat în anul 2000 pe o perioadã de 49 de ani. Contractul prevede ca SC Drumuri Puublicitare SRL sã investeascã un milion de euro în reabilitarea obiectivului, iar administratia localã sã se ocupe de inflastructura din zonã, reablitând drumul de acces spre cetate si realizând reteaua de apã si canalizare. În 2005, primãria Râsnov a solicitat în instantã rezilierea contractului, pe motiv cã SC Drumuri Publicitare nu si-a respectat atributiile, iar solicitarea a fost respinsã de Tribunalul Brasov. Primãria Râsnov a atacat decizia, anul trecut, la Curtea de Apel.

No comments: