Friday, October 24, 2008

Autoritãtile brasovene vor sã gãzduiascã Jocurile Olimpice de Iarnã ale Tineretului European în 2013

Primarul municipiului Brasov, George Scripcaru, a declarat, vineri, cã orasul de la poalele Tâmpei are mari [anse de a organiza editia din 2013 a Jocurilor Olimpice de Iarnã ale Tineretului European, desi, deocamdatã, nu are puse la punct suficiente baze sportive, si nici infrastructura necesarã.

Scripcaru sperã ca în 22 noiembrie, când se va decide la Istanbul care va fi orasul ce va gãzdui Jocurile Olimpice, Brasovul sã fie cel ales pentru organizare. România este, de fapt, singura tarã care a depus candidatura petnru organizarea competitiei sportive, iar în decembrie 2007 i-a fost acceptatã cadidatura, dupã o evaluare din partea comisiei olimpice, care a analizat potentialul sportiv si turistic al zonei Brasov - Valea Prahovei.

"Jocurile Olimpice ale Tineretului European vor aduce multe beneficii localitãtilor din zonã, dar trebuie pregãtite elemente de infrastructurã. Dacã vom reusi sã convingem, poate cã Brasovul va fi gazda acestui eveniment, adicã aici se vor deschide oficial jocurile, aici vor fi cazate toate delegatiile, aici se va face coordonarea fiecãrui eveniment", a spus primarul.

Organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnã pentru Tineret presupune, pe lângã asigurarea capacitãtii de cazare a delegatiilor sportive si modernizarea domeniului schiabil, amenajarea de patinoare acoperite si descoperite, pârtii de biatlon, trambuline pentru sãrituri cu schiurile si multe altele.

"Sunt foarte multe de fãcut, iar timpul este foarte scurt", a adãugat Scripcaru.

România a depus scrisoarea de intentie petnru organizarea evenimentului în luna august 2007, dosarul a fost depus în luna noiembrie, iar confirmarea a fost primitã la 1 decembrie. Un criteriu foarte important în acceptarea candidaturii a fost modul în care a fost conceput proiectul românesc, evenimentul urmând a fi organizat de Comitetului Olimpic si Sportiv Român în colaborare cu municipiul Brasov si Asociatia Microregiunea Turisticã Muntii Bucegi, din care fac parte orasele Predeal, Sinaia, Busteni, Azuga, Râsnov si Bran.

No comments: