Monday, October 20, 2008

Delta Nature Resort va investi 12 milioane de euro în douã complexuri hoteliere, la Borsec si Sucevita

Delta Nature Resort va investi în urmãtorii doi ani 12 milioane de euro pentru modernizarea unui hotel pe care îl detine în Borsec si constructia unui complex de lux în Sucevita, a declarat azi Diwaker Singh, unul dintre actionarii firmei.
El a adãugat cã strategia companiei Delta Nature Resort vizeazã extinderea activitãtii în România prin crearea mai multor complexuri de lux, asemãnãtoare celui din Delta Dunãrii.
"Planurile noastre sunt de a cumpãra terenuri pânã la sfârsitul acestui an, urmând ca de anul viitor, în functie si de cum va evolua criza financiarã, sã începem constructia unor complexuri de lux", a spus Singh.
Astfel, în toamna lui 2009 compania intentioneazã sã înceapã lucrãrile de renovare ale hotelului din Borsec, estimând o investitie de cinci milioane de euro.
"În 2009 vom începe lucrãrile de modernizare ale hotelului din Borsec, care se aflã, în prezent, într-o stare destul de proastã, ceea ce înseamnã cã va trebui, practic, sã-l reconstruim", a mentionat Singh.
Potrivit acestuia, dacã autoritãtile locale vor accesa fonduri europene pentru refacerea statiunii, Borsec ar putea deveni o destinatie importantã de spa.
Delta Nature Resort este controlatã de Pearl-Ridge Holdings Limited din Cipru, controlatã de un grup de investitori britanici. Aceeasi actionari detin si firma Copper Beech, cu activitãti în sectorul imobiliar.
"Participatia Copper Beech la Delta Nature Resort a fost transferatã cãtre societatea Pearl-Ridge Holdings Limited din Cipru, deoarece am decis sã separãm afacerea de real-estate a companiei de cea de turism", a adãugat Singh, care este si presedintele Copper Beech.
Firma a achizitionat zece hectare de teren în localitatea Sucevita, unde va construi un complex hotelier de lux, asemãnãtor celui din Deltã. Centrul va fi clasificat tot la cinci stele si va fi alcãtuit de 40 de vile. Pretul de achizitie al terenului a fost de un milion de euro, iar constructia complexului va necesita o investitie de circa sapte milioane de euro.
În afarã de cele douã proiecte, Delta Nature Resort intentioneazã sã mai cumpere un teren de 30 de hectare în Maramures si unul în Transilvania, pentru care se aflã în prezent în etapa de negociere.
Pe segmentul imobiliar, Copper Beech va începe în 2010 constructia unui complex rezidential, care va include un teren de golf si un hotel de cinci stele cu spa, în localitatea Puchenii Mari, judetul Ilfov, pentru care va aloca 15 milioane de euro.
Compania a fost înfiintatã în 2006 si activeazã pe piata româneascã în sectorul de dezvoltãrii de ansambluri rezidentiale. Copper Beech a anuntat anul trecut cã va aloca, în urmãtorii cinci ani, 2,5 miliarde euro pentru construirea a 16.000 de locuinte în Bucuresti si zonele limitrofe, proiecte pentru care dezvoltatorul imobiliar a achizitionat deja 600 hectare de teren.
Actionarul majoritar al grupului este firma Copper Beech Group înregistratã în Cipru si controlatã în principal de investitori britanici, în vreme ce Diwaker Singh detine o participatie minoritarã.
Din grup fac parte în prezent 11 firme (Copper Beech Capital, Copper Beech Comert, Copper Beech Development, Copper Beech Golf Development, Copper Beech Holding, Copper Beech Hospitals, Copper Beech Hotels & Resorts, Copper Beech Housing, Copper Beech Invest, Copper Beech Luxury Homes, Copper Beech Services), urmând ca pe viitor sã ajungã la un total de 17-18 firme.
Firma Copper Beech Invest a devenit la începutul anului 2007 actionar la complexul turistic Delta Nature Resort din Delta Dunãrii, care a fost inaugurat în 2005 în urma unei investitii de circa sapte milioane de dolari. Alti acþionari ai complexului turistic sunt Diwaker Singh, Sonya Diwaker Singh, Nicolae Christopher Ratiu si Grupul Feroviar Român.

No comments: