Tuesday, October 7, 2008

Stefan Schumacher va fi dat în judecatã de Federatia Germanã de Ciclism

Federatia Germanã de ciclism (BDR) a anuntat, azi, cã va întreprinde o procedurã judiciarã împotriva rutierului Stefan Schumacher, care a fost testat pozitiv în timpul Turul Franþei 2008.
"Obiectivul este o suspendare de cel putin doi ani. O amendã si cererea de daune ar putea fi luate si ele în considerare", a spus presedintele BDR, Rudolf Scharping, pe site-ul forului german.
"Schumacher are potentialul de a influenta pozitiv un eventual verdict dacã ne dã informatii asupra complicilor sãi", a explicat Agentia pentru Sport din Germania (SID).
Anuntul cã Schumacher a fost depistat pozitiv a fost confirmat, ieri, de cãtre proprietarul echipei Gerolsteiner, Hans-Michael Holczer. În urma acestui caz de dopaj, reprezentantii formatiei Gerolsteiner au decis sã se autodesfiinteze la sfârsitul anului, din cauza retragerii sponsorului principal.
Ciclistul în vârstã de 27 de ani a câstigat douã etape în timpul Turul Frantei din 2008 (Cholet si Saint-Amand-Nontron) si a purtat pentru douã zile tricoul galben al liderului în clasamentul general.
Rutierul german Stefan Schumacher (Gerolsteiner) a fost depistat pozitiv cu CERA, eritropoietinã de a treia generatie, la Turul Frantei. Germanul a mai fost implicat în douã cazuri de dopaj: în 2005, el a fost depistat pozitiv, iar în 2005 nu a putut participa la Campionatul Mondial.

No comments: