Wednesday, October 22, 2008

Preturile pachetelor turistice pentru sãrbãtorile de iarnã, mai mari cu 10-20% fatã de 2007

Preturile pachetelor turistice pentru sãrbãtorile de iarnã din acest an au crescut cu 10-20% comparativ cu cele din 2007, atât pentru destinatiile interne, cât si pentru cele externe, pe fondul majorãrii pretului combustibilului si al utilitãtilor, potrivit reprezentantilor agentiilor de turism.
"Tarifele pentru sãrbãtorile de iarnã din acest an, atât pentru destinatiile interne, cât si pentru cele interne, sunt mai mari cu 10-20% comparativ cu cele de anul trecut, cresteri explicate de majorarea preturilor la combustibil si la utilitãti", a declarat, azi, într-o conferintã de presã, Carmen Botez, secretarul general al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).
Potrivit ANAT, în acest an, numãrul românilor care îsi vor petrece sãrbãtorile de iarnã în statiuni din tarã, prin intermediul agentiilor de turism, va creste cu 10% fatã de anul trecut, pânã la circa 140.000 de persoane.
În acelasi timp, va creste cu 20%, pânã la 50.000 de persoane, si numãrul celor care aleg destinatiile externe pentru Crãciun si Revelion.
Zonele din România cele mai cãutate de turisti pentru petrecerea sãrbãtorilor de iarnã din acest an sunt statiunile de pe Valea Prahovei, Predeal si Poiana Brasov.
În cazul destinatiilor externe, pe primul loc în topul preferintelor se aflã Austria, urmatã de Bulgaria, Elvetia, Egipt, Tunisia si Turcia.
"Ofertele agentiilor de turism pentru sãrbãtorile de iarnã cuprind pachete cu preturi de la 200 de euro pânã la peste 1.500 de euro, dar existã oferte si pentru destinatii exotice, unde pretul unui pachet depãseste 4.000 de euro de persoanã", a mai spus reprezentantul ANAT.

1 comment:

Anonymous said...

E trist pentru ca in termeni reali, pretul a crescut cu mult mai mult si datorita inflatiei